TERKINI :

Tuesday, April 10, 2018

Syed Saddiq: Jika Dr M kayakan anak, pasti SPRM serbu pejabat


PETALING JAYA: Syed Saddiq Syed Abdul Rahman berkata Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pasti menyerbu pejabat Tun Dr Mahathir Mohamad jika benar bekas perdana menteri itu mengayakan 3 orang anaknya.

Ketua Pemuda PPBM berkata pejabat pengerusi PPBM itu di Yayasan Kepimpinan Perdana, Presint 7, Putrajaya terletak 3 minit sahaja dari bangunan SPRM.

“Dr Mahathir dah lepaskan jawatannya, saya kira, dah nak 15 tahun. Beliau tak berkuasa lagi. Kalau betul kronisme, SPRM dah lama pergi ke pejabat dia,” katanya.

Beliau berkata demikian di debat “Apa Pilihan Anak Muda: Barisan Nasional atau Pakatan Harapan” anjuran Sinar Harian, menemukan Syed Saddiq dan Exco Pemuda Umno, Rahman Hussin.

Rahman sebelum itu mendakwa antara kejayaan Dr Mahathir adalah melahirkan 3 orang hartawan Melayu dan ketiga-tiganya adalah anaknya.

Syed Saddiq mempertikaikan dakwaan Rahman mengenai Dr Mahathir mengayakan ahli ahli keluarganya.

Gelombang PH melanda Temerloh malam tadi


MALAYSIA DATELINEOrang ramai memenuhi Temerloh dalam jelajah PH malam tadi.

Selepas gelombang di utara dan selatan tanah air, malam tadi Pakatan Harapan mempamirkan sokongan rakyat kepada mereka di pantai timur pula iaitu Temerloh, Pahang.

Puluhan ribu berhimpun malam tadi dalam program Jelajah Peneroka PH di Kampung Chengal, Temerloh Pahang, malam tadi yang diketuai oleh pengerusinya Tun Dr Mahathir Mohamad.


Di samping itu, siaran langsung melalui internet malam tadi mencecah 21,000 penonton yang mengikuti secara langsung perhimpunan ini.

Sebelum ini, ribuan orang juga menyertai himpunan JPH di Alor Setar dan Utan Aji Perlis.

Hujung minggu lalu, himpunan di Pasir Gudang dan Muar juga mendapat sambutan yang luar biasa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...