TERKINI :

Sunday, January 21, 2018

#MSONews : TIGA CALON IMPORT PAS BAKAL JADI MENTERI?

#MSONews : TIGA CALON IMPORT BAKAL JADI MENTERI?

Tiga tokoh “ulama” Pas Tuan Ibrahim Tuan Man, Nik Muhammad Zawawi Nik Salleh dan Nasaruddin Hassan disebut-sebut akan dibawa oleh Pas untuk bertanding di kerusi  parlimen di Kelantan.

Ketiga-tiga nama mereka terdapat dalam senarai awal calon Pas yang telah bolos. Memandangkan Pas diberitakan ada harapan untuk membentuk kerajaan, pembawaan mereka ke Kelantan dianggap sebagai kerusi selamat bagi persiapan untuk dilantik menjadi menteri.

Tuan Ibrahim disenaraikan untuk bertanding di parlimen Kubang Kerian sebagai mengganti Ahamd Baihaki Atiqullah yang tiada dalam senarai. Baikai dikaitkan sebagai bakal bertanding atas tikit parti lain.

Nik Zawawi pula diletakkan untuk bertanding di parlimen Pasir Puteh. Khabarnya Setiausaha Majlis Syura Ulama ini sudah beberapa kali turun ke Pasir Puteh. Jika beliau dicagarkan Pas bertanding di situ, Nik Zawawi bakal berentap dengan “ulama’ muda Umno Asyraf Wajdi Dusuki.

Manakala Nasaruddin Hassan pula akan meninggalkan kerusi Temerloh disenaraikan akan diletak bertanding di kerusi parlimen Bachok, wakil Bachok sebelum ini berpindah ke kerusi Dun.

Jika Nasaruddin diletakkan di Bachok bermakna pengundi Bachok disogokkan dengan seorang lagi calon luar Pas yang namanya berakhir dengan “Din”. Sebelum ini bekas timbalan presiden Pas, Nasharuddin pernah dicagr oleh Pas bertanding di Bachok dan beliau menang. Bersambung lewat petang nanti dengan senarai muka baru calon Pas. Trims.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...