TERKINI :

Saturday, January 27, 2018

KALAU PDRM BOLEH SIASAT TUN DR SITI HASMAH KENAPA PIHAK POLIS TAK BOLEH SIASAT ROSMAH MANSOR SERTA KUNCU-KUNCUNYA??Saya sudah buat banyak laporan polis dan sprm terhadap rosmah mansor dan kuncu-kuncunya!!

Namun, sehingga kini pihak pdrm dan sprm hanya diam seribu bahasa!! Mengapa begitu?!

Sekiranya pdrm boleh siasat seorang tokoh negarawan terulung negara yang berumur 92 tahun; mengapa pdrm tak berani siasat rosmah mansor?!

Sejak tahun 2014, saya sudah buat banyak laporan-laporan polis keatas rosmah mansor!! Sampai hari ini pihak pdrm tidak pernah memaklumkan pada saya dengan status laporan saya keatas rosmah mansor!!

Pihak pdrm mesti bertindak secara professional, adil dan saksama!! Pdrm tak boleh pilih bulu!!

Sebagai sebuah badan penguatkuasa undang-undang yang sepatutnya membela keseluruhan rakyat di malaysia; pdrm tidak harus bertindak secara terpilih macam sprm!!

Pada hakikatnya, pdrm selaku sebuah badan penguatkuasa undang-undang mesti bertindak secara bebas tanpa dipengaruhi oleh badan politik khususnya!!

Sekarang saya nak tanya ketua polis negara; apa sudah jadi dengan semua laporan-laporan polis saya terhadap rosmah mansor?!

Sudahkah pdrm panggil atau pergi mengadap rosmah mansor untuk rakam kenyataan kearah menyiasat beliau?!

Selaku pelapor, saya minta ketua polis negara memaklumkan status laporan-laporan saya terhadap rosmah mansor dari tahun 2014!!

Sepertimana sprm; imej dan kredibiliti pdrm pun amat tercemar kini!! 32 juta rakyat malaysia sedang memerhati gelagat pdrm dari dulu sehingga kini!!

Malahan, semua lapisan masyarakat di negara kita sudah hilang keyakinan pada pdrm!! Imej pdrm pun sudah mengalir ke longkang yang paling busuk!!

Lihatlah apa terjadi pada saya!! Saya mahu jadi pemimpin akar umbi yang yang bertanggungjawab dan rakyat yang amanah!!

Bila saya buat laporan polis, sprm serta pihak penguatkuasa undang-undang di singapura, hong kong, peranchis, switzerland, united kingdom dan fbi untuk selamatkan dana kerajaan mahupun duit rakyat dalam kes skandal 1mdb; akhirnya pdrm tangkap saya seterusnya sumbat ke lokap dan terus ke penjara sg buloh selama 2 bulan!!

Inilah stail pihak penguatkuasa undang-undang kerajaan kleptokrasi!!

Sepertimana ungkapan Presiden parti Amanah tuan haji mohamad sabu, "Inilah Malaysia tanah tumpah darahku!!"

Ikhlas dari;
KHAIRUDDIN ABU HASSAN
Koordinator
Deklarasi Rakyat
27 Januari 2018

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...