TERKINI :

Wednesday, January 3, 2018

Benarkah pembeli tanah Felda warga luar???

SAYA SUDAH PUN BUAT LAPORAN POLIS DI IPD DANG WANGI UNTUK SIASAT KAD PENGENALAN WARGA LUAR PEMBELI TANAH FELDA ITU SAMADA TULEN ATAUPUN TIDAK?! TANAH FELDA DIGADAI PADA ORANG ASING!!

Pembeli tanah Felda adalah warga luar!! Abd. Rahman bin Soltan dan Noraini bte Soltan memegang kad pengenalan warga luar negara!!

Nombor kad pengenalan Abd. Rahman bin Soltan (660604-71-5095) manakala Noraini bte Soltan (611102-71-5238) menunjukkan kedua-dua pengarah syarikat yang membeli tanah Felda adalah orang asing!!

Pada jam 4:20 petang tadi saya sampai di IPD Dang Wangi dan telah buat laporan pada pihak pdrm untuk menyiasat samada kedua-dua kad pengenalan yang dimilikki oleh dua orang lembaga pengarah syarikat yang beli tanah felda itu tulen ataupun palsu!!

Inilah pengkhianatan pemimpin-pemimpin bangang UMNO pada keseluruhan warga peneroka serta orang-orang melayu di tanahair kita!!

Kerajaan kleptokrasi gadai tanah Felda pada orang luar!! Sungguh zalim dan tidak masuk akal!!

Tujuan saya buat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Dang Wangi pada petang ini adalah untuk mengsahihkan  Abd. Rahman bin Soltan serta Noraini bte Soltan memilikki kad pengenalan warga asing yang sah!!

Hanya pihak pdrm yang boleh menghubungi jabatan pendaftaran negara untuk menyiasat kesahihan kad pengenalan warga asing mereka berdua!!

Kita mohon keseluruhan orang-orang melayu di negara ini untuk terus buka mata seluas-luasnya melihat bagaimana pemimpin-pemimpin UMNO memperbodohkan dan mengkhianati mereka!!

Segala hasil-mahsul keuntungan Felda diperah dari keringat dan titik peluh peneroka-peneroka dari kalangan bangsa melayu tetapi akhirnya aset-aset Felda digadaikan pada warga asing!!

Kerajaan kleptokrasi yang dipimpin oleh Perdana Menteri paling korup 'gila,'
'sewel' dan 'sial!!'

Najib Tun Razak serta keseluruhan pemimpin-pemimpin UMNO yang bersubahat dengan kemungkaran mahupun salahlaku adalah pengkhianat bangsa, agama dan tanahair!!

Apa pendirian parti PAS yang 'gelong' dan 'sewel' dalam isu kerajaan kleptokrasi gadai aset-aset Felda yang dibina melalui titik-peluh orang-orang melayu pada orang asing?!

Ikhlas dari;
KHAIRUDDIN ABU HASSAN
Koordinator
Deklarasi Rakyat
28 Disember 2017

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...