TERKINI :

Sunday, November 19, 2017

NIK AMAR AKUI MEMANG HASRAT PAS UNTUK HANCURKAN KUBU HUSAM

Di dalam ceramah Nik Amar yg terbaru bagi mengulas isu kemenangan Pas di dalam kes Injuksi terhadap Wisma Tok Guru, beliau sebut di dalam kaedah politik. bila kita berlawan dgn musuh, kita hendaklah musnahkan atau tawan kubu musuh. 

Maksud beliau, Pas bersungguh2 mahu mengambil Wisma Tok Guru adalah kerana itu 'kubu' Amanah, khususnya musuh tradisinya iaitu Husam.  Maka, kubu mesti ditawan.

Aku setuju dengan kaedah bahawa berdepan dengan musuh, kita mesti berusaha sedaya upaya musnahkan kubu atau tawan kubu musuh.

Soalannya,   Kenapa 'kubu' Husam atau Amanah saja yg kamu bersungguh2?  Bagaimana dengan kubu Umno/Bn?  Kamu berusahakah untuk menawannya jauh sekali untuk memusnahkannya?  Bahkan sebaliknya, aku melihat kubu Umno pun Pas telah baiki sedikit demi sedikit.  Kubu Umno yg hampir runtuh telah dibaiki sedikit demi sedikit oleh Pas.

Lojikkah pada akal kita Pas mahu runtuhkan atau tawan kubu Umno dengan cara Pas redho Umno perintah beberapa negeri selain dari 4 atau 5 negeri sahaja yg Pas mahu perintah?  Lojikkah Pas bersungguh2 mahu runtuhkan atau tawan kubu Umno dengan hanya sasarkan 40 Kerusi Parlimen?  Lojikkah Pas mahu jatuhkan Umno dengan bertindak 'berkecuali' apabila Bajet yg menyiksa rakyat itu dibentangkan? Alasan Pas, kita tak sanggup lawan Umno kesemua negeri maka kita hanya mahu 4 atau 5 negeri sahaja, selebihnya kita serah kepada Umno.  Itu sahaja alasan Pas? 

Mengapa tidak berhempas pulas melawan Umno sebagaimana Pas berhempas pulas mahu 'menawan' kubu Husam?  Bahkan sanggup keluarkan duit lebih dari setengah juta untuk tujuan itu?  Sanggup keluar masuk mahkamah kerana mahu 'tawan' kubu Husam?  Bayangkan duit sejumlah lebih setengah Juta itu kalau dibina rumah2 mangsa banjir, berapa buah rumah telah dapat dibina untuk rakyat?  Tetapi Pas sanggup lakukan apa saja asalkan 'kubu' Husam dapat ditawan.  Kubu Umno, Pas kena bertaawun.

Semakin jelas perjuangan Pas memang ke laut.  Tidak tahu beza mana satu musuh yang nyata.  Benarlah bak kata Dr Hassan Ali, selagi ada Almarhum Tok Guru Nik Aziz,  usah harap Pas dan Umno boleh bekerjasama. 

Tapi aku yakin, Husam boleh hidup dan terus berjuang untuk rakyat walaupun tiada berkubu. 

WFAUZDIN NS

22 TAHUN JADI PM, MEMANG TUN MAHATHIR PALING LEKEH DAN TAK GUNA SAMA-SEKALI...

Kata Perdana Menteri yang berdarah pahlawan Bugis, Najib Razak, walaupun Tun Mahathir Mohamad berpeluang menerajui negara selama 22 tahun, tetapi tidak pernah sekali pun dia melawat Hospital Tung Shin dan Hospital Bersalin Cina yang terletak di Jalan Pudu, Kuala Lumpur.

"Saya amat gembira dapat melawat Hospital Tung Shin yang ditubuhkan 136 tahun lalu dan Chinese Maternity Hospital yang sudah berusia 104 tahun.

"Saya difahamkan saya adalah Perdana Menteri Malaysia yang pertama melawat dua hospital ini. Ada seseorang yang jadi Perdana Menteri selama 22 tahun, tapi tidak pernah melawat hospital ini," kata Najib lagi.

Dalam erti kata lain, oleh kerana tidak pernah menjejakkan kaki melawat Hospital Tung Shin dan Hospital Bersalin Cina tersebut, Tun Mahathir adalah pemimpin paling lekeh dan tak guna sama-sekali.

Ya...memang Tun Mahathir paling lekeh dan tak guna walaupun berkuasa selama 22 tahun.

Bukan saja dua hospital tersebut tidak pernah dilawatinya, bahkan banyak lagi perkara lain tak mampu atau tak terbuat oleh beliau.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu menjadikan akaun bank peribadinya ada wang sebanyak RM2,600 juta.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu mencari seorang Pak Arab yang pemurah dan sanggup menderma banyak wang kepadanya.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu meningkatkan hutang negara sehingga mencecah hampir RM700 bilion seperti yang ada sekarang.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu menubuhkan sebuah syarikat pelaburan yang dapat menjana hutang sehingga lebih RM50 bilion.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu membina MRT yang tujuannya hanya dapat dibanggai kerana dapat meningkatkan jualan sate Kajang.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu melahirkan walau seorang anak muda seperti Jho Low yang tiba-tiba menjadi bilionaire sekelip mata dan dapat berhibur sakan dengan artis-artis Hollywood.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu menjadikan anak tirinya seorang penerbit separa porno Hollywood, sambil mampu membeli beberapa kondo mewah di London dan Amerika Syarikat.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu membahagiakan isterinya, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali dengan kerlipan emas berlian berupa rantai, cincin, gelang dan perhiasan barang kemas lainnya yang mencecah ratusan juta ringgit nilainya.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu membenarkan isterinya bebas menggunakan jet eksekutif kerajaan ke mana-mana secara sendirian.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu menaikkan harga minyak setiap minggu sehingga hari Rabu adalah hari yang sentiasa menjadi penantian bagi setiap rakyat Malaysia.

Ahhh....kalau mahu dihitung, memang banyak sekali ketidakmampuan Tun Mahathir sepanjang 22 tahun menjadi Perdana yang membuktikan beliau adalah pemimpin paling lekeh dan tak guna sekali di Malaysia ini.

Dan untuk makluman seluruh rakyat Malaysia, kemampuan Najib dapat melakukan lawatan ke Hospital Tung Shin dan Hospital Bersalin Cina adalah suatu pencapaian yang jauh lebih tinggi berbanding melahirkan idea membina Menara Kembar KLCC.

Maka, memang lekeh dan tak guna sekali Tun Mahathir ini.

C.P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...