TERKINI :

Saturday, June 3, 2017

KETUA PENGARAH LHDN TOLONG JAWAB SAMADA SHAFEE ABDULLAH BAYAR CUKAI PENDAPATAN DARI RM9.5 JUTA TERSEBUT?!

KETUA PENGARAH LEMBAGA HASIL DALAM NEGERI (LHDN) TOLONG JAWAB SAMADA SHAFEE ABDULLAH BAYAR CUKAI PENDAPATAN DARI RM9.5 JUTA TERSEBUT?!

Ketua pengarah lembaga hasil dalam negeri (LHDN) kena beri pencerahahan secara terbuka kepada 30 juta rakyat malaysia samada shafee abdullah bayar cukai pendapatan keatas sejumlah wang rm9.5 juta yang beliau perolehi dari najib tun razak?!

Wang tersebut telah diselewengkan dari akaun yang berkaitan dengan syarikat 1mdb.

Adakah sejumlah rm9.5 juta ini diwartakan atau direkodkan oleh shafee abdullah di dalam repot audit tahunan syarikat beliau sebelum syarikatnya diperbaharui lesen tahunan pengamal undang-undang?!

Pihak lembaga hasil dalam negeri jangan mengambil sikap berdiam diri dan mereka harus memeriksa akaun tafsiran syarikat shafee abdullah kerana beberapa laporan polis telahpun dibuat terhadap isu ini.

Saya akan tunggu reaksi dari ketua pengarah lembaga hasil dalam negeri untuk memberi pencerahan mengenai isu ini sehingga hari isnin depan.

Sekiranya gagal memberi pencerahan  saya secara peribadi akan membuat laporan polis keatas ketua pengarah serta lembaga hasil dalam negeri yang bersubahat dengan shafee abdullah di bawah akta pengubahan wang haram!!

Sepertimana saya yang sedang dibekukan semua akaun-akaun serta harta oleh LHDN; mereka juga harus bekukan semua akaun-akuan dan harta-harta shafee abdullah sehingga selesai siasat kes ini.

Seandainya shafee abdullah tidak mewartakan dan merekodkan jumlah pendapatan rm9.5 juta ini di dalam laporan audit tahunan syarikat beliau; saya ingin sarankan kepada pihak 'Bar Council' untuk tarik balik lesen pengamal undang-undang beliau!!

Ini membuktikan shafee abdullah tidak telus dan tidak amanah!! Beliau bukan saja menipu pihak kerajaan kleptokrasi tetapi turut membohongi keselurahan 30 juta rakyat malaysia.

Ini juga membawa erti shafee abdullah tidak layak untuk jadi pengamal undang-undang kerana beliau sendiri tidak menghormati undang-undang negara kita!!

Institusi kerajaan di tanahair kita pada hari ini telah banyak dicemarkan dengan campurtangan pihak eksekutif untuk menutup pelbagai salahlaku tokoh-tokoh pemimpin negara yang korup yang sedang memimpin kerajaan kleptokrasi.

Ikhlas dari;
KHAIRUDDIN ABU HASSAN
Koordinator
Deklarasi Rakyat
3 Jun 2017

Ibu dakwa geng pukau cuba culik anak di hospital

bayi_ibu_Hospital-Putrajaya_60012
PETALING JAYA: Seorang wanita mendakwa anaknya nyaris diculik geng pukau di Hospital Putrajaya, kelmarin.

Oriental Daily melaporkan ibu bernama Zoey Loh itu menceritakan pengalamannya disasarkan geng pukau di Hospital Putrajaya pada pagi Khamis lalu menerusi Facebooknya dan menasihatkan orang ramai lebih berhati-hati.

Katanya, kejadian itu bermula dengan seorang wanita sekitar 50 hingga 60 tahun asyik merenungnya, ketika beliau membawa anak perempuannya untuk menjalani pemeriksaan di hospital itu.

Disebabkan tidak sedap hati, beliau cuba membawa anaknya ke tandas, bagaimanapun wanita terbabit segera mendekatinya dan menawarkan bantuan.

“Macam mana awak hendak pergi ke tandas dengan peluk anak seperti ini? Saya tolong awak dukung dia, awak pergilah ke tandas,” kata wanita itu.

Loh berkata, beliau tiba-tiba pening ketika hendak beredar dari sana dan segera membawa anaknya ke bilik penyusuan ibu untuk mendapatkan bantuan ibu lain.

Selepas berehat seketika, beliau membawa anaknya menjalani pemeriksaan.

Bagaimanapun, tanpa disangka, wanita terbabit sekali lagi muncul ketika beliau dalam perjalanan mengambil keretanya.

Kali ini, wanita terbabit menyamar sebagai ibunya dan menjerit: “Saya gaduh dengan awak, awak pun tak nak bagi saya jumpa cucu saya. Adakah ini betul?”

Sambil disaksikan orang ramai, Loh berkata, wanita berkenaan cuba merampas anaknya dan beliau segera bertindak memukulnya dengan botol air berkarbonat yang memaksanya meninggalkan tempat itu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...