TERKINI :

Saturday, November 11, 2017

Saman Sarawak Report, Apa pilihan Hj. Hadi Sekarang??

DILEMA MELAYU
SIRI 484
HJ HADI DIJERAT SERBAN?

Mungkin Hj Hadi hendak tunjuk kejantanannya sebagai presiden PAS yang memakai serban, berjubah dan janggut sejemput. Dia menyaman Clair Rawcastle- Brown, editor Sarawak Report. dengan harapan dia menang.

Dia bersemangat sebab pegawai-pegawai kedutaan Malaysia juga mengipasnya dari belakang atas arahan dari Putrajaya tentunya. Besar kemungkinan nafsu kemenangan merangsang Hj Hadi  kerana ada pihak menggodok dia dari belakang. Dia bakal menjadi wira kalau menang menyaman  editor wanita itu.

Tapi Allah Maha Kuasa memperlihatkan apa yg cuba disembunyikan dari khalayak ramai selama ini. Nah, dengan jelas dan bukti peguam Claire senaraikan nama-nama mereka yang menjadi orang kaya baru dari kalangan PAS.

Bagaimanakah mereka yg tak punya kerja tetap, hanya menabur tahi gigi, air lior dalam ceramah maki hamun bertahun-tahun tiba-tiba boleh miliki Mercedes, Porche, Toyota, punya rumah banglo berharga berjuta? 

Apakah mereka membela batalion toyol yang mencuri untuk tuan-tuan mereka?
Kalau perbicaraan ini berlarutan bukan saja Hj Hadi ketar janggut, demam tak kebah tapi Najib juga akan meracau makan tak kenyang tidur tak lena kerana raja "cash is king" juga akan diheret ke London bila isu 1MDB dikaitkan dalam perbicaraan ini.

Maaf beb Najib akan jadi selebriti kleptokrat kelas cakrawala super hebat dengan Hj Hadi sebagai rakan perkongsiaan nasib dengan perdana menteri. Sorry beb hakim sana tak boleh kautim.

Niat Hj Hadi nak ajar wanita matsalleh itu jangan tabur "fitnah" terhadap presiden PAS parti Islam yang sedang tenggelam. Dia hendak buktikan kepada Najib bahawa PAS bawah pimpinannya kini sudah ahlanwasahlan dengan UMNO, dan Najib adalah pemimpin super kudus, super fulus.

Tiba-tiba Allah Ta'ala mendedahkan niat jahat yang terjerat. Niat Hj Hadi hendak tembak pelanduk (hancurkan  editor) tapi yang tertembak ialah Najib dengan 1MDB!

Bala  fatwa songsang Amanat Hadi Allah tunjukkan amarahNya sekarang. Kontan beb. Tanya Hj Hadi mahu tarik balik saman terhadap wanita matsalleh itu dan tutup muka dengan serban kerana malu, atau teruskan saman itu supaya Najib diheret ke tengah bersama dengan 1MDB?

Apa pilihan Hj Hadi sekarang?

Tarik saman dia tanggung malu dan bayar gantirugi kepada editor itu atau heret Najib dan 1MDB dalam perbicaraan? Kipas serban tepuk dada, pak Haji.

Nukilan
Yahaya Ismail

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...