TERKINI :

Thursday, November 30, 2017

ISU MEDIK KUIN  BERULANG KEMBALI!

ISU MEDIK KUIN  BERULANG KEMBALI! IBARAT PISANG BERBUAH DUA KALI!

Rentetan kejayaan generasi pertama pelajar-pelajar perubatan  KUIN dengan penuh jayanya, belum sempat pulang ke pangkuan keluarga dan meraikan kejayaan bersama, telah dikejutkan dengan sebuah berita buruk!.

Berita campur tangan luar dalam pengurusan kuliyyah perubatan KUIN kini kembali. Kini, sekali lagi kuliyyah perubatan KUIN bakal di pindah milik! Bertukar tangan dan pucuk kepimpinan demi mengejar wang dan keuntungan semata-mata.

Khabar angin ini telah disahkan benar walaupun ramai ahli pentadbiran tertinggi KUIN cuba menidakkan perkara ini. Kuliyyah perubatan KUIN bakal diserahkan kepada kolej perubatan CUCMS, dengan pembahagian keuntungan 70% ( CUCMS) : 30 % (KUIN). SEMUA pelajar perubatan KUIN bakal dipindahkan ke CUCMS tanpa mendapat persetujuan pelajar dan ibu bapa sebagai stakeholder.

Kurikulum medic insaniah yang berintegrasi dengan agama islam, hafazan, hadis juga bakal dibuang! Pelajar - pelajar  medic INSANIAH  juga sangat membantah perkara ini! Kami sebagai pelajar perubatan KUIN sangat tidak bersetuju dan sangat sayangkan medic KUIN.

Ayuh rakyat Kedah kita bersama dalam hal ini! Ayuh kita kekalkan kebanggaan rakyat di negeri Kedah. Ayuh kita viralkan untuk mendapat sokongan rakyat untuk kekalkan medic KUIN di INSANIAH!.

Yang Membantah
Pelajar Perubatan
Kolej Universiti Insaniah

SUMBER : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=784915711715221&id=391738681032928

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...