TERKINI :

Thursday, October 26, 2017

SADA lantik semula pejabat pos sebagai ejen kutipan bil

 https://2.bp.blogspot.com/-7gxw63GOgek/VwDhBv5a4II/AAAAAAAA1PY/GsRuDbSdEjomN9DOHCTtkug2QhgXPqzsg/s1600/sada.jpg
ALOR SETAR 25 Okt. - Bermula 19 Oktober lalu bayaran bil utiliti Syarikat Air Darul Aman (SADA) boleh dibuat di pejabat pos seluruh negeri.

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Bashah Md. Hanipah berkata, langkah itu bertujuan mengembalikan akses mudah kepada pengguna terutama di kawasan luar bandar setelah perkhidmatan itu ditamatkan pada 1 Mac 2011.

"Kami yakin langkah ini dapat meningkatkan kutipan bil SADA secara efektif. Ia secara tidak langsung membukikan keprihatinan kerajaan untuk memberi kemudahan kepada lebih 100,000 akaun pengguna di negeri ini.

"Caj komisen sebanyak 90 sen bagi setiap transaksi pembayaran bil akan diserap sepenuhnya oleh SADA bagi memberi kemudahan kepada pengguna," katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar selepas Mesyuarat Exco di Wisma Darul Aman di sini hari ini.

Perkhidmatan SADA sebagai ejen kutipan bil itu ditamatkan pada 1 Mac 2011 oleh kerajaan negeri daripada Pas yang mentadbir ketika itu atas alasan caj yang dikenakan terlalu tinggi.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/berita/wilayah/kedah/sada-lantik-semula-pejabat-pos-sebagai-ejen-kutipan-bil-1.542590#ixzz4wbEgyq8i
© Utusan Melayu (M) Bhd

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...