TERKINI :

Wednesday, September 20, 2017

JANGAN MAYI KOJOL - Kepada Tuan Ibrahim : Adakah PRU14 itu "Perang Ahzab" @ "Perang Azab"???

JANGAN MATI KOJOL.

Tuan Ibrahim Tuan Man menyifatkan pilihan raya ke-14 merupakan perang "ahzab" bagi Pas kerana ia akan berhadapan dengan dua gabungan Pakatan Harapan dan Barisan Nasional. Tampaknya Pas dapat membaca apa yang berlaku dan bacaan ini seperti kebijaksanaan Pas.

Namun apabila ia sudah tahu yang dia dikepung menerusi pilihan raya "ahzab" itu tetapi Pas masih tetap berkeras untuk bertahan ditakuk lama, bersendiri, di sinilah menyerlahkan kedangkalan atau "kebundakan" politik Pas.

Cara Pas yang sengaja mendedahkan diri untuk dibaham arus itu tidak menggambarkan Pas mempunyai kebijaksanaan dalam politik dan kesendirian Pas itu lebih menunjukkan kebabilan dan kedegilan parti berkenaan yang diaspirasikan pemimpin tertingginya.

Jika Pas pintar dia harus bersekutu sama ada dengan PH atau BN bagi mengelakkan ia dibelasah hingga muntah darah dalam perang itu. Inilah baru dikatakan kecerdikan sejati.

Dan kepada pengundi di luar pula usahlah terperangkap dengan bentuk dan kaedah perang yang diambil Pas kerana kalah atau mati dalam peperangan yang sengaja mendedahkan diri kepada bahaya adalah perang atau mati yang sia-sia.

Iya kalau anda mahu sahaja mahu mati kojol dan menerima konsep "kalah itu kemenangan" sialah berada di pihak ketumbukan berwarna hijau itu. Trims.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...