TERKINI :

Thursday, August 17, 2017

POLITIK CACAMARBA PKR, WALAUPUN SUDAH KENA "CERAI" DENGAN PAS MASIH GILA TALAK LAGI..!!


Aku rasa politik Amanah di Malaysia mesti menjurus kepada kesepakatan yang lebih utuh/tinggi bersama PPBM dan DAP berbanding PKR. Gunakan perpaduan yang baik bersama PPBM dan DAP untuk menutup segala politik u-turn/kebejatan/muslihat/onar PKR..

PPBM lebih berpotensi dalam arus perdana berbanding PKR. PPBM lebih mudah berunding berbanding PKR yang kini sudah mula tamakkan kuasa dan kerusi DUN/PARLIMEN..

Ini harus di sedari oleh semua pimpinan Amanah. Gelombang PPBM lebih bermanfaat berbanding PKR yang kini dilihat sudah tepu. Mereka tiada jentera padu kerana selama 15 tahun(1999~2013) di arus perdana tanahair, PKR hanya menumpang jentera Pas. Mereka sendiri tidak pernah cuba untuk membina jentera pilihanraya yang ampuh. Jika kerjasama Amanah dengan PPBM lebih jitu/kuat/padu peluang kemenangan akan lebih terbuka luas.

Sokongan orang Melayu kini sudah menjurus kepada Tun Dr dan PPBM..

PKR amat terdesak untuk bersama Pas kerana ketiadaan jentera dan mereka mengharapkan kepentingan undi MELAYU melalui Pas untuk menang manakala undi CINA di sifatkan telah memihak kepada mereka. PKR sebenarnya silap.

Faktor Tun Dr Mahathir sendiri sudah menjadi faktor sokongan Melayu-BN kepada PAKATAN HARAPAN. Manakala undi cina tidak akan berpihak kepada mana-mana parti yang mempunyai hubungan secara rasmi atau tidak rasmi dengan Pas.

Bukanlah mustahil jika percaturan ini di ambil kira, kita akan mendapati ramai calon-calon PKR akan tewas dan bukanlah mustahil Amanah dan PPBM akan mendominasi keputusan PRU14. #INSYAALLAH..

~STORM RIDER

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...