TERKINI :

Tuesday, August 1, 2017

PJ PAS PAHANG DIMINTA MOHON MAAF DIATAS MEMFITNAH PAKATAN HARAPAN DALAM ISU RUU355

USTAZ ROSLI JABAR PJ PAS PAHANG MEMBUAT KENYATAAN YANG BERUNSUR FITNAH KEPADA PAKATAN HARAPAN DALAM ISU RUU355.

1)Saya amat terkejut apabila menonton satu klip video youtube yang bertajuk "Najib PM berikan gula-gula pilihanraya kepada warga Felda. Harapkan pagar - pagar makan padi  begitulah perumpamaan yang boleh diberikan kepada PJ Pas Pahang yang menuduh  Pakatan Harapan menolak ruu355. Seharusnya seorang yang bergelar ustaz perlu tabayyun dalam menyampaikan maklumat kepada orang ramai. Ucapan beliau boleh dirujuk daripada minit 20.46 - 21.05

( https://m.youtube.com/watch?v=LJ7T5PE8pIU&feature=share)

2) Untuk pengetahuan PJ PAS Pahang yang dihormati, mustahil Pakatan Harapan
menentang RUU akta 355   yang sehingga kini belum dibahas di dalam Parlimen.  Dan apabila Ahli Parlimen Pakatan Harapan meminta untuk dibahas tetapi ditangguhkan. 

3)Sekirannya yang digemburkan PJ PAS pahang dalam ceramah beliau bahawa PH menolak Akta RUU355, mengapa MP PH meminta speaker untuk meneruskan perbahasan tanpa menangguhkan??

4) Kemudian,  ketika waktu speaker menangguhkan perbahasan RUU Akta 355 walaupun jam waktu itu masih awal, di mana Ahli Parlimen Pas berani untuk bersuara membantah speaker untuk menangguhkan perbahasan?

5)Diharap PJ Pas Pahang  membetulkan fakta dan memohon maaf secara terbuka dengan  kenyataan yang berunsur fitnah.  Sekian.

-Rojie Semail-
03.15a.m
01 Ogos 2017

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...