TERKINI :

Tuesday, August 1, 2017

Hangpa report buat apa pasai Zahid.. depa takan layan aihh..!!!

NAK KATA TOLOL BUKAN PULA...

Banyak pihak buat report polis terhadap Zahid Hamidi dan juga Ketua Pendaftaran Negara ekoran pendedahan data peribadi Dr Mahathir dibuat oleh Zahid. Memang sesiapa ada hak untuk membuat laporan polis dan mendapat keadilan. Tetapi apakah semua pihak tidak faham dengan proses siasatan dan keadilan di negara ini.

Laporan polis boleh dibuat tetapi ia tidak akan disiasat dan diambil tindakan. Bukankah Zahid itu menteri yang jaga polis, masakan polis berani menyiasatnya. Mereka yang gian nak buat report polis terhadap Zahid patut baca sejarah lama apa yang telah berlaku. Zahid pernah dilapor kepada polis kerana mencederakan seseorang, tetapi apakah polis menjalankan siasatan? Tidak.

Laporan terhadap Zahid itu adalah kerja sia-sia seperti mencurah garam ke laut.

Sementara itu DAP meminta parlimen membuat undi tidak percaya kepada Zahid sebagai menteri KDN dengan apa yang berlaku itu. Ini pun satu kerja yang mengikut prosuder undang2 tetapi ia tidak akan dilayan oleh Speaker bloody fool itu. Menurut perlembagaan speaker memang punyai kuasa tertinggi, tetapi segala kepentingannya terpanggung atas bahu PM. Dan dalam kes Zahid ini PM akan membela Zahid mati-matian.

Jadi semua kerja itu, report polis, guna parlimen adalah kerja tolol yang menyerlahkan pula kebangangan pemerintah Malaysia hari ini yang terpaksa dilihat rakyat dengan terkulat-kulat macam anak sawa memandang ibu gajah. Trims.

MSO

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...