TERKINI :

Friday, May 5, 2017

Ketua Amanah Sik akan ambil tindakan mahkamah terhadap pihak yang memfitnah beliau

KENYATAAN MEDIA

Saya telah mendapati beberapa kiriman whatsApps, Facebook  dan juga media baru yang lain mengaitkan saya dengan tuduhan liar penyelewengan dana beras yang sengaja ditimbulkan untuk membuat persepsi negatif dan jahat terhadap saya.Ini adalah kali yang ke tiga dimana serangan terhadap saya untuk mengaitkan dengan pelbagai isu.

Oleh yang demikian, selaku Ketua Parti Amanah Negara Kawasan Sik yang memikul amanah dan tanggungjawab telah melantik peguam semalam dan membuat keputusan untuk menyaman mana-mana individu sama ada di dalam Fb dan mana-mana group whatsapp yang mengeluarkan fitnah jahat berkenaan terhadap saya. Dan saya pohon mereka tampil secara berdepan sebagai anak jantan jika  penyelewengan dana beras dan tuduhan mencuri beras kilang untuk diedarkan kepada rakyat miskin Sik tersebut benar-benar berlaku.

Saya yakin dan percaya, pihak musuh politik tidak senang melihat dengan gerak kerja Amanah Kawasan Sik yang sudah mendapat tempat di hati masyarakat setempat di kawasan Sik .Musuh politik mencari jalan  sedaya upaya untuk memburukkan nama parti dan individu .Ini menunjukan mereka terdesak dan tersepit dengan isu isu serangan hingga terpaksa mencipta fitnah dan persepsi bagi menyerang pihak lawan.

Seterusnya , report polis akan dibuat  dalam masa terdekat terhadap individu-individu dalam "screenshoot" no tel dan muat naik status akaun Fb mereka yang saya simpan untuk perhatian dan siasatan PDRM dan juga Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia.

Kepada Allah jua tempat memohon pertolongan.Dimahkamah dunia kita berdepan. DiMahkamah Allah kita berjumpa.Insya Allah. Terima kasih.

Sulaiman Bin Ibrahim
Ketua Parti Amanah Negara Kawasan Sik
8 Syaaban 1438H
5.5.2017H
Jumaat

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...