TERKINI :

Monday, April 10, 2017

Inilah jawapan Mat Bashah bilamana rakyat pie cari dia di pejabat siang tadi..

Tindakan Mahfuz serbu DUN kurang sopan, kata MB Kedah

Bernama

ALOR SETAR: Menteri Besar Kedah menyifatkan tindakan Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar menyerbu masuk bagi menyerahkan memorandum bantahan kepadanya sebaik sidang Dewan Undangan Negeri ditangguhkan hari ini sebagai kurang sopan.

Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah berkata, beliau sudahpun mengarahkan pegawainya supaya menerima memorandum tersebut bagi pihak beliau seperti amalan biasa yang dilakukan oleh mana-mana pemimpin kerajaan sebelum ini.

“Namun tindakan Mahfuz enggan menyerahkannya kepada wakil saya sebelum menyerbu beramai-ramai masuk ke dalam dewan adalah tidak sopan dan saya tidak fikir ia boleh diterima oleh mana-mana pihak.

“Mahfuz sepatutnya memahami perkara itu dan beliau ada peluang untuk berjumpa saya untuk bertanyakan hal itu di masa lain kerana saya (bersikap) terbuka,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Mahfuz hadir bersama-sama 14 penduduk yang membantah tanah mereka di Kampung Baru, Jalan Padang Tembak, Bukit Pinang yang didakwa mahu diambil oleh Permodalan Kedah Berhad bagi tujuan pembinaan rumah kakitangan kerajaan.

Ahmad Bashah turut mempersoalkan niat Mahfuz itu yang tidak ubah seperti mahu mencari populariti sekali gus menutup kelemahannya di kawasan yang diwakilinya

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...