TERKINI :

Monday, April 10, 2017

ADUN PENGKALAN KUNDUR telah bertemu 4 mata dengan MB KEDAH tengahari tadi..

BismillahirRahmanirRahim

PERHATIAN!!!!

BERITA TERKINI KEPADA PENDUDUK KAMPUNG TEPI LAUT, KUALA KEDAH

Saya telah menerima memorandum dari wakil penduduk yang terlibat dengan projek Aman Laut Kuala Kedah hari ini sempena sidang Dewan Undangan Negeri Kedah.

Alhamdulillah, saya telah mengambil tanggung jawab dan berjaya menyampaikan sendiri memorandum berkenaan kepada MB dalam pertemuan 4 mata di pejabat beliau sekitar jam 12.30 tengahari hari ini 10 April 2017.

Beliau telah mengambil maklum tuntutan berkenaan dan berjanji untuk berbincang dengan CEO Permodalan Kedah Berhad (PKB). Setelah perbincangan, beliau menyatakan kepada saya bahawa pembangunan mesti dan akan mengambilkira kesan kepada penduduk sekitar. Saya menawar diri untuk turut serta dalam perbincangan antara penduduk dengan pihak berkuasa.

Selepas keluar dari bilik MB, saya bertemu pula dengan Setiausaha Sulit MB dan dimaklumkan kepada saya CEO PKB telah diarah bertemu MB pada jam 2.30 petang tadi. Saya akan membuat tindakan susulan dengan pihak pejabat MB besok pagi (11 April 2017) untuk memgetahui kedudukan terkini. 

Harap Ketua Pemuda AMANAH Kedah, Sdr Mohd Asmirul Anuar Aris sebagai penghubung penduduk terlibat akan dapat memaklumkan kepada penduduk maklumat ini dan saya berharap satu perjumpaan dengan pihak PKB selepas mereka diarah oleh MB untuk meneliti semula tuntutan pihak penduduk.

Sekian

Dato Phahrolrazi Mohd Zawawi
ADUN Pengkalan Kundor
Timbalan Pengerusi AMANAH.Kedah

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...