TERKINI :

Thursday, March 30, 2017

RUU355 : UMNO yang berjaya "kills two birds with one stone"

Kita suka atau tak suka perlu beri pujian utk UMNO yang berjaya "kills two birds with one stone" batu yg digunakan ialah RUU355.

Yang pertama: UMNO berjaya memecah-belahkan dalaman Parti Pas sendiri dengan tersiningkirnya golongan progresif yg telah menarik ramai cendiakawan Melayu ke dlm parti PAS. Akhirnya tetubuh Parti Amanah.

Perkara kedua: UMNO berjaya singkirkan Pas dari Pakatan rakyat. Pas punyai kekuatan istimewa dari Parti pembangkang yg lain seperti DAP yg tidak disokong orang Melayu dan parti PKR yg rata-rata pemimpin keciwa dari UMNO/BN.

Pas cuma tak sedar kekuatan mereka dimana sokongan pengundi Melayu dikawasan luarbandar (punyai kekeuatan 60% utk menentukkan siapa yang akan bakal duduk di PutraJaya) dan sokongan padu yg diberikan oleh pengundi bukan Melayu di PRU13 dengan tema, "Pas For All".

Kalau kita tidak keterlaluan boleh dikatakan Parti Pas adalah Penganti UMNO selepas PRU14. Apa nak buat Nasi sudah jadi bubur Hong Kong.

Selepas ini kita boleh lihat nanti UMNO/BN akan bergerak kearah isu politik nasional kepada kenegerian...bila persuasi dan desepsi ini berjaya dilakukan.... pengundi akan lupa apa saja isu besar Nasional yg cuba bawa oleh pembangkang...maka 5 tahun lagi UMNO/BN tetap di PutraJaya...

Mamak Haji
Klik sini @ fb

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...