TERKINI :

Wednesday, March 22, 2017

'PAS Kekal Seteru Umno Dalam Pilihanraya'

oleh Dr Ahmad Fakruddin bin Syeikh Fakhrurazi

KENYATAAN MEDIA PAS KEDAH

'PAS Kekal Seteru Umno Dalam Pilihanraya'

Musuh politik PAS kelihatan muflis isu apabila berterusan membangkitkan kisah dongeng bahawa PAS akan bersekongkol dengan UMNO/BN dalam Pilihanraya Umum Ke 14 (PRU14) nanti. Sedangkan hakikatnya PAS telah berhadapan dengan UMNO sebagai seteru politik sejak sekian lama lantaran perbezaan ideologi perjuangan.

PAS menggunakan sepenuhnya ruang amalan demokrasi berparlimen dalam negara ini untuk memperkenalkan amalan 'good governance' berpaksikan Islam dalam pentadbiran negara. Sedangkan Umno/BN sebagai parti sekular yang bertunjangkan nasionalisme sempit telah banyak mengharubirukan negara akibat pelbagai kegagalan dan penyelewengan.

PAS Kedah meyakini bahawa ahli-ahli PAS yang matang juga rakyat Malaysia amnya, tidak akan termakan dakyah golongan muflis politik yang begitu istiqomah sekali melontarkan fitnah terkutuk bahawa PAS akan bekerjasama dengan Umno/BN pada PRU14 nanti.

Pertembungan politik pilihanraya ini berterusan menjelang PRU14. Kali ini PAS Kedah bersedia berhadapan BN dan Pakatan Harapan (PH), jika mereka meletakkan calon di kerusi ditandingi PAS yang ketika ini berada dalam blok Gagasan Sejahtera.

PAS Kedah dalam kajian untuk meneroka beberapa lagi kerusi berpotensi, di mana pengundi Melayu melebihi 60 peratus; untuk diletakkan calon bagi merealisasikan sasaran PAS memperolehi 40 kerusi Parlimen. Di samping PAS tidak pernah menggugurkan tekad untuk kembali merampas pentadbiran Negeri Kedah dari tangan BN.

Dr Ahmad Fakruddin bin Syeikh Fakhrurazi
Pesuruhjaya PAS Kedah

20 March 2017

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...