TERKINI :

Thursday, March 2, 2017

BILA PEMIKIRAN PIMPINAN PAS TIDAK SELARI, MAKA MACAM-MACAM KENYATAAN YANG KELUAR


PELIK dan ajaib, sukar hendak kita bacai pemikiran beberapa kerat tokoh utama Partai Politik Islam di Malaysia mutakhir ini. Ada kata bukan matlamat untuk menjatuhkan Umno. Ada menyatakan biar umno terus berkuasa kerana jika umno-Pas berperang Cina (Dap) yang akan perintah Malaysia.

Sehari dua ini ada yang bersuara hendak kemenangan pula. Bukan sahaja menang terus di Kelantan tapi berdasarkan kajian dan penyelidikan Partai Politik Islam itu di katakan manpu perintah Malaysia. Tapi ada pula yang mengatakan sebelum ini mahu bertanding cuma sekitar 40 kerusi sahaja. Apa ukuran(parameter) mereka 40 kerusi itu mencukupi bagi melayakkan mereka menang sekaligus dapat perintah Malaysia. Sedangkan untuk perintah Malaysia simple mojoritnya sekurang-kurang 112 kerusi. Metamatik(ilmu hisab) mereka sukar dibacai.

Apa pun kenyataan mereka itu diukur dengan bantuan dan pertolongan dari Tuhan. Kalau Tuhan kehendaki semuanya boleh terjadi. Kalaulah Tuhan hendak mereka perintah Malaysia dengan cuma dapat 40 kerusi, ianya boleh terjadi tidaklah mustahil. Ke arah itu pemikiran para walaunta/walaunti disumbat oleh tokoh-tokoh ulama dari Partai Politik Islam masakini. Ikut suka hati merekalah. Kita tidak manpu mengejar pemikiran kacau bilau yang dioleh menjadi tidak selari antara sesama mereka.

Takbir!!!!!!!!

Jamaludin Jamalu

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...