TERKINI :

Saturday, February 25, 2017

Ratusan AHLI UMNO & PAS sertai PPBM & AMANAH di POKOK SENA malam tadi.

Kubu Umno dan Pas di Kedah semakin goyang malam ini apabila ratusan ahli parti masing-masing menyertai PPBM dan AMANAH di Pekan Bukit Pinang, Kepala Batas, Alor Setar, sebentar tadi.

Beberapa cawangan baharu PPBM dan AMANAH ditubuhkan bagi menggantikan cawangan parti lama mereka petanda hubungan Umno dan Pas yang dilihat semakin mesra kebelakangan ini termasuk yang terbaharu misi bantuan ke Myanmar mula mengundang padah.

Borang permohonan keahlian dari cawangan seperti pekan Bukit Pinang telah diterima Timbalan Presiden PPBM, Mukhriz Mahathir mewakili partinya dan Timbalan Presiden, Salahuddin Ayub mewakili AMANAH sebentar tadi.

Paling menarik, ahli parlimen Pas Pokok Sena sendiri, Dato' Mahfuz Bin Omar turut menyaksikan majlis bersejarah itu yang disiarkan ke seluruh dunia menerusi Facebook malam ini.

Dalam ucapannya, Mahfuz memberitahu partinya kini semakin dipinggirkan apabila ahli-ahli sudah mula menjauhi program parti itu sendiri melalui maklumat yang diterimanya sendiri.

Turut menyaksikan majlis penyerahan borang itu ialah Setiausaha Agung KEADILAN, Saifuddin Nasution, ahli parlimen Raub, Ariff Sabri Abdul Aziz, Pengerusi AMANAH negeri, Dr Ismail Salleh dan Adun Derga, Dap Tan Kok Yew.

Tahniah kepada seluruh kepimpinan parti dalam Pakatan Harapan Kedah kerana mara setapak lagi dalam misi menumbangkan Umno BN dan penasihat RM90 juta nya menuju ke Putrajaya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...