TERKINI :

Monday, February 13, 2017

Rakyat Johor penaik banner tanda PROTEST SENYAP KEPADA MB.

PROTES SENYAP MB JOHOR

1. Bersempena kehadiran MB Johor Dato Mohamed Khaled Nordin ke Pagoh, taburan banner dipasang sekitar Pagoh Johor telah menimbulkan suatu isyarat bahawa MB Johor hari ini sedang ditolak secara senyap oleh rakyat negeri ini.

2. Isi kandung yang tertulis di banner itu adalah berkenaan dengan projek Forest City yang mana telah diberikan taraf Hak Milik Kekal kepada pelabur asing sedangkan rakyat Negeri Johor hanya diberikan Hak Pemilikan Sementara sahaja. Seperti pepatah "Kera di hutan disusukan. Anak di rumah mati kelaparan."

3. Nyata isi kandungan dalam banner itu memaparkan isu bersangkut paut soal kebimbangan yang wujud di setiap minda rakyat Johor. Rakyat bimbang nasib anak bangsa bakal terpinggir dimasa hadapan akibat salah percaturan pemimpin masa kini.

4. Saya desak MB Johor menjawab persoalan yang dibangkitkan rakyat dalam banner tersebut sebagai suatu langkah mengurangkan kebimbangan yang menimpa pada rakyat Johor khususnya.

5. Dalam isu pemasangan banner yang meluas ini, saya melihat ia adalah sebuah kegagalan dalam menangani suara rakyat. Rakyat sebenarnya tiada peluang untuk bersuara sehingga isu sebegini dilakukan melalui protes dalam banner.

ONN JAAFAR
PENGARAH KOMUNIKASI AMANAH NEGERI JOHOR

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...