TERKINI :

Monday, February 20, 2017

PERMAINAN ISU PERKAUMAN DAN AGAMA - NEGARA BOLEH DICEROBOH

KENYATAAN MEDIA

PERMAINAN ISU PERKAUMAN DAN AGAMA - NEGARA BOLEH DICEROBOH

www.amanah.org

1. Isu keselamatan yang melibatkan kedaulatan negara perlu dipertahankan oleh semua kaum di negara ini kerana ianya bukan permainan isu perkauman yang cuba diambil kesempatan oleh sesetengah pihak yang cenderung mengunakanya bagi tujuan keuntungan politik menjelang pilihan raya umum akan datang.

2. Isu 1MDB, MO1, misteri kehilangan MH 370 dan pembunuhan Altantuya telah cukup untuk rakyat semua kaum di negara ini faham bahawa pintu keselamatan dan kedaulatan negara telah menjadi peluang kepada campur tangan kuasa asing dalam apa bentuk sekalipun.

3. Kita tidak boleh melihat isu pemilikan bebas hartanah, pelaburan dan pinjaman dari negara asing seperti  China dan negara-negara asing yang lain yang mencapai ratusan billion USD secara berleluasa sebagai isu perkauman yang sempit.

4. Isu lain seperti lambakan pekerja asing dari Indonesia, Vietnam, Bangladesh dan Pakistan yang bukan sahaja menjejaskan peluang pekerjaan rakyat tempatan tetapi telah melebar luas ke sektor perniagaan dan pemilikan hartanah di negara ini.

5. Penyelesaian isu kadaulatan dan keselamatan negara tidak boleh dilalaikan dengan isu perkauman dan agama tetapi rakyat dari semua kaum mesti berani untuk bersuara dan bertindak menentang segala urus tadbir negara yang pincang dan penyelewangan dasar-dasar utama negara yang membahayakan masa depan negara.

6. Marilah bersama kita pertahankan negara tercinta ini dari terus dicerobohi secara sedar dan sengaja oleh kuasa-kuasa asing yang sememangnya akan mengambil kesempatan terbaik dari tercalarnya imej negara di mata dunia luar hari ini.

AMANAH DEMI NEGARA

SALAHUDDIN HJ AYUB
Timbalan Presiden
Parti Amanah Negara
20 Februari 2017

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...