TERKINI :

Saturday, February 4, 2017

INGATKAN PAS MAHU TADBIR PULAU PINANG, TETAPI LEBIH MAHU TERAJU SELANGOR

PAS sasar memerintah 4 negeri selepas PRU 14. Paling hebat ialah mahu menerajui kerajaan negeri Selangor. Apakah tiada kesipuan dalam mereka membuat pengumuman tersebut?

Jika begitu ini memberi signal yang jelas mereka akan menumbangkan kerajaan yang diterajui KEADILAN bersama Pakatan Harapan. Cuma sedikit rasa keliru dalam benak fikir sebahagian rakyat. Bersama siapa PAS akan membentuk koalisi untuk mentadbir di negeri Selangor?

Apakah bersama Gagasan Sejahtera atau bersama UMNO, itu akan terjawab ketika menghampiri PRU kelak. Maka tiada kesalahan juga untuk Pakatan Harapan atau koalisi mega bersama rakan pembangkang yang lain seperti PPBM, dan PSM untuk menumbangkan kerajaan PAS Kelantan yang ada hari ini.

Jangan nanti muncul pula fatwa dosa bagi pesaing politik(khususnya PH+PPBM+PSM) menumbangkan kerajaan Kelantan hari ini. Kalau pun ada maka diharapkan fatwa yang sama terguna pakai untuk kerajaan Selangor yang ada pada hari ini.

Ramai juga yang kecewa dan kesedihan kerana membayangkan bahawa PAS akan menubuhkan kerajaan negeri juga di Pulau Pinang. Mungkin ini stratergi barangkali. Iqra'.

Muhammad Syafiq Azmi
31.1.2017 | 10.00 pm
Melaka

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...