TERKINI :

Wednesday, February 15, 2017

H355 - Tibalah masanya NAJIB sepentas pula dengan HADI di Padang Merbok

Usin


KALAU SEMUA PARTI DAN PH TIDAK MAHU IKUT GURU TOK, AKHIRNYA ULIL AMRI AKAN BERSAMA KITA...

Air dicincang takkan putus. Itulah akrabnya guru tok dan Ulil Amri kita. Bila Ull Amri Najib buat program, mesti pmimpin tok akan hadir. Bila jemaah tok buat program, tentu kami jemput Ulil Amri bersama. Ada ubi ada batas. Seperti Najib pernah bersabda, " I Help U, U Help Me".

Dalam himpunan bantah kekejaman Myanmar terhadap Rohingya, Ulil Amri jemput guru tok hadir. Kami mendesak kerajaan di bawah Ulil Amri, iaitu Najib mengambil tindakan tegas ke atas kjaan Myanmar. Guru tok begitu tegas dlm ucapannya, dan Najib kelihatan tersenyum dan bertepuk tangan.

Hasil dari himpunan dan ketegasan guru tok beserta Ulil Amri kita, maka sebiji kapal penuh muatan telah kita hantar untuk membantu mangsa2 Myanmar. Bantuan itu kita serahkan kpd kerajaan Myanmar dengan penuh tawakkal agar kerajaan Myanmar serah kpd puak2 Rohingya. Khabarnya, bantuan2 tersebut telah diagih2kan kpd tentera2 Myanmar dan tok2 sami di sana. Mungkin air mineral sampai kpd mangsa2 Rohingya. Alhamdulillah.

Tak lama lagi, sekali lagi jemaah tok nak buat program bersama raksaksa agar umat2 Islam tahu dan sokong penangguhan RUU Akta 355 yg guru tok telah tangguhkan dua kali itu. Kami jemput PKR, takde respon. Kami jemput Dap dan Amanah walaupun perbuatan menjemput mereka adalah haram, tetapi mereka tak layan. Kesemua mereka mahu tindakan di Parlimen, bukan di tengah padang merbok, kata mereka.

Akhirnya, kami terpaksa merayu Ulil Amri Najib untuk datang bersama. Kami pasti bila Ulil Amri datang, takkan datang dengan tangan kosong? Najib ziarah orang mati pun bawa buah tangan, inikan pulak datang berhimpun bersama raksaksa. Tentu ada sesuatu yg bakal memenuhkan tabung milo kita nanti. Dan, kalau Najib datang, tentu pembodek2 dan macai2 dia serta pemakan2 dedak dia pun akan datang.

Sebab itu, guru tok berani beri jaminan, kehadiran kompom 1 juta. Bayangkan, pencacai2 Najib dicampur dengan walaun2 tegar guru tok?

Akhirnya, tok merayu datanglah beramai2 agar kita desak Ulil Amri kita laksanakan RUU Akta 355 ini. Kita desak Najib berani bertindak dan jangan takut dengan MCA atau Gerakan. Bukan mudah untuk berhimpun bersama Ulil Amri yg kita sayangi, rugi jika tak hadir seperti tak hadir solat Jumaat.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...