TERKINI :

Wednesday, January 11, 2017

PAS takut kelebihan kepada bukan Islam jika satu lawan satu PRU14 nanti.

Mat Alishah

Dari petikan surat khabar Metro semalam dimana Hj Hadi sendiri mengaku bahawa mereka masih dalam mengkaji kesan berlaku bilamana pru14 nanti pembangkang dan kerajaan berusaha 1 lawan 1.

Antara sebab yang paling PAS takut ialah bila ada perlawanan sebegitu maka ia akan mmeberikan kelebihan kepada bukan Islam untuk menang lebih dan mereka yang akan memerintah negara.

Aku dengan ini menyanggah apa yg dikatakan oleh PAS itu. Sebenarnya tidak timbul bukan islam akan memenangi kerusi lebih ini berdasarkan pada pru13 dahulu kerusi majority yg bertanding ialah calon daripada Islam dan pertembungan yg berlaku juga antara dua ialah antara Islam iaitu antara PAS dan UMNO iaitu lebih 70 kerusi dan itu belom lagi yg Islam dalam PKR dan DAP.. jadi bagaimana datangnya akal kata bukan Islam akan majoriti.

Sebenarnya Pas yang gagal meyakinkan rakyat untuk undi mereka sebab itu Umno sentiasa menang bila dua parti tu bertembung manakala kerusi bukan Islam akan bertembung antara DAP, MCA, MIC, GERAKAN dan juga parti di Sabah Sarawak sana.

Yang pasti masa PRU14 nanti kena pastikan setiap kerusi Umno BN lawan pembangkang letakkan calon Islam.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...