TERKINI :

Monday, January 16, 2017

Mukhriz Mahathir optimis pakatan pembangkang dapat tawan Putrajaya PRU14

SHAH ALAM: Datuk Seri Mukhriz Mahathir optimis parti pembangkang dapat menawan hati rakyat, memenangi PRU14 akan datang untuk menubuhkan Kerajaan Persekutuan baharu walaupun berhadapan sekatan dan ugutan silih berganti.

Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) itu bagaimanapun berkata, angan-angan itu hanya akan menjadi kenyataan jika rakyat bertindak dan sanggup mengorbankan kepentingan jangka pendek serta tidak mengharapkan orang lain menyelamatkan keadaan, lapor portal FMT.

“Melakukan perkara yang sama berulang kali sambil mengharapkan hasil yang berbeza atau lebih teruk lagi kalau kita tewas kepada dedak, maka itu semua hanya mimpi Mat Jenin semata-mata.

“Angan-angan yang tak akan menjadi nyata. Hidup kita semakin sengsara, masa depan anak cucu kita gelap gelita. Malaysia terus menuju binasa,” katanya ketika berucap di hadapan kira-kira 3,000 ahli semasa majlis pelancaran parti itu di Stadium Melawati di sini, dekat sini.

Sehubungan itu, Mukhriz yang juga Adun Ayer Itam, Kedah turut menyeru orang ramai yang sayangkan negara dan menyedari kemungkaran dilakukan oleh parti yang memegang kuasa untuk bangkit melakukan perubahan.

“Kami sedar walaupun tidak mudah, ranjau dan duri melintang laluan, sekatan dan ugutan bersilih ganti, namun demi membela rakyat yang dianiayai dan mengharumkan semula nama Malaysia di persada dunia, kami galas amanah dan kepercayaan ini dengan tawaduk, taat, sabar dan qanaah.”

Turut hadir beberapa pemimpin Pakatan Harapan seperti Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, Presiden AMANAH, Mohamad Sabu, Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, Timbalan Presiden AMANAH, Salahuddin Ayub, dan Naib Presiden DAP, Teresa Kok.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...