TERKINI :

Monday, January 16, 2017

Masanya tawar menawar dengan PAS sudah tamat, sekarang tiba masa menjatuhkan sang penguasa dan kuncu-kuncunya.

Semalam adalah tarikh akhir untuk kepimpinan PAKATAN HARAPAN & BERSATU menjemput PAS untuk bersama-sama dalam satu kerjasama untuk menumpaskan KERAJAAN BN dan menurunkan NAJIB dari takhta kuasa.

Nampaknya perlawaan yang dihulurkan dipandang sinis oleh PAS dengan memberikan syarat bahawa tiada kerjasama dengan DAP dan AMANAH namun dengan PKR dan BERSATU tiada masalah cuma satu syarat tambahan iaitu tiada kerjasama dengan TUN MAHATHIR.

Pada PH.& BERSATU tujuan mereka mengajak supaya diwujudkan kerjasama ini adalah kerana ingin memastikan 1 lawan 1 dengan BN dalam ertikata walau apa sengketa sesama kita namun musuh utama kita di depan kita tumbangkan dahulu dan ini dilakukan oleh TUN MAHATHIR & DS ANWAR dimana masing-masing melihat dan menumpukan akan agenda negara dan rakyat untuk menumbangkan BN dan NAJIB.

Dengan syarat-syarat dikatakan oleh PAS itu maka sudah tiba masanya PH & BERSATU memulakan langkah untuk bergerak tanpa memikirkan akan PAS lagi kerana sekarang bukan kita yang menolak mereka tapi mereka yang menolak kerjasama dengan berbagai rekacipta alasan yang dilihat menguntungkan BN disebabkan semuanya tidak ada kesatuan juga.

Jadi..lupakanlah PAS... bergeraklah biarpun 2 penjuru, 3 penjuru yang pasti gerak kerja kita lakukan dan musuh utama kita tumbangkan berserta dengan kuncu-kuncunya juga kita humban sekali.

Kepada PAS kita ucapkan selamat jalan dan semoga berjaya dengan cara politik anda.

Mohd Ikqmal Bin Hamdan
Pemerhati Atas Pagar
Penyokong PH & BERSATU

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...