TERKINI :

Sunday, January 1, 2017

'Kenyataan Najib untuk tutup kerosakan'


SHAH ALAM – Kenyataan Datuk Seri Najib Tun Razak mengenai pembangunan yang diusahakan kerajaan sepanjang tujuh tahun beliau bergelar perdana menteri hanyalah untuk menutup segala kerosakan yang telah dilakukan terhadap negara ini.

Setiausaha Organisasi Parti Amanah Negara (Amanah), Suhaizan Kaiat berkata, bukan hanya pembangkang malah rakyat juga menyaksikan sendiri kerosakan yang dilakukan lebih banyak berbanding pembangunan seperti yang dinyatakan.

"Beliau cuba menutupi kerosakan negara dengan kenyataan kononnya pelbagai pembangunan telah diusahakan.

[ARTIKEL BERKAITAN: 'Pembangkang sengaja buat-buat tak nampak']

"Memang banyak projek yang dilaksanakan beliau termasuklah projek 1Malaysian Development Berhad (1MDB) yang memalukan negara, penurunan mata wang negara, meningkatkan hutang negara, pecat timbalan perdana menteri dan banyak lagi," katanya kepada Sinar Harian.

Terdahulu, Najib dalam satu kenyataan menegaskan, hujah pembangkang yang menafikan pembangunan yang diusahakan adalah tidak lebih daripada 'kata-kata kosong' dan 'sengaja buat-buat tidak nampak'.

Menurut Najib, pelbagai pembangunan telah dilakukannya sekali gus mencipta beratus ribu peluang pekerjaan selain memangkin ekonomi negara secara berterusan.

Suhaizan berkata, situasi membandingkan Najib dengan kepimpinan terdahulu adalah perkara yang tidak dapat dielakkan.

"Pada zaman Tun Abdullah Ahmad Badawi ketika bergelar perdana menteri, beliau juga dibandingkan dengan Tun Mahathir Mohamad. Jadi isu ini memang tidak boleh dielakkan," ulasnya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...