TERKINI :

Friday, January 6, 2017

JIKA DAP lantik Saifuddin sebagai bagi dedak.. bagaimana dengan orang PAS dalam GLC Selangor & ahli kluster Najib?

KESIAN LEBAI MALANG..

Rabu 4 Januari 2017 Dato' Saifuddin Nasution telah sempurna mengangkat sumpah sebagai Penasihat Strategik kepada Ketua Menteri Pulau Pinang. Dalam ramai-ramai yang mengucapkan TAHNIAH, ada juga yang mengutuk, mengata, mempersoal dan yang paling syahdu ialah HarakahDaily melalui wartawan kurang sukunya Izwan Abdul Halim.

Tulisannya sudah seperti tulisan Awang Selamat di Utusan yang penuh dengan syak wasangka, prasangka buruk dan busuk.

Permulaan tulisan memetik terjemahan ayat suci Al-Quran tetapi isi tulisan penuh prasangka jahat yang amat menghinakan. Inilah ciri-ciri yang disebut oleh AHOK. Mahu dilihat suci walau pun busuk, gunakan ayat quran.

Perlantikan Dato' Saifuddin Nasution dilabel sebagai pemberian "dedak" oleh DAP untuk mengikat dan mengawal KeADILan yang kononnya masih bersenggama dengan Parti Islam tanpa melafaz cerai.

Dasar busuk hati lebai. Bila orang lain dapat semua tak kena. Bila orang lain buat semua tidak halal tapi jika mereka dapat, mereka buat, yang tidak halal akan jadi halal hanya kerana mereka lebai dan pandai memutarbelit ayat suci dan hadith.

Di Selangor, mereka diberikan jawatan penting di GLC dengan gaji puluhan ribu. Mereka dilantik menjadi Ahli Majlis. Di Pulau Pinang dulunya ketika mereka hanya 1 kerusi pun mereka diberikan pelbagai jawatan. Paling seronoknya dalam keadaan mereka Pembangkang, mereka dapat jawatan dalam NGO atau agensi yang ditubuhkan oleh Kerajaan pimpinan Umno Najib.

Tak rasa ka Umno bagi jawatan tu sebagai "dedak"?
Tak rasa ka Azmin bagi jawatan dan kekalkan jawatan diGLC Selangor itu juga sebagai "dedak"

Waaaaaa kami tak apa la sebab dasar kami Islam. DAP buat baik pun masuk neraka sebab dasar tidak Islam.

Dengki, busuk hati. Jubah saja cantik tapi hati busuk.

Aku ahli DAP - TERUS BERJUANG.

Zulhazmi Shariff
6 Januari 2017

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...