TERKINI :

Wednesday, January 11, 2017

Faiz Subri minta maaf tidak pakai baju Melayu


Faiz Subri

PENYERANG Pulau Pinang, Mohd Faiz Subri memohon maaf kerana tidak memakai baju Melayu pada majlis Anugerah Bola Sepak FIFA 2016 di Zurich Switzerland, awal pagi tadi.

Mohd Faiz berkata, beliau terpaksa memakai pakaian formal baju sut berikutan cuaca sejuk sekitar -5 celsius.

"Keadaan di sini memang sejuk, saya terpaksa pakai baju kot. Bukan tak nak pakai baju Melayu tapi terlalu sejuk.

"Saya mohon maaf... Insya-ALLAH saya akan cuba pakai walaupun bukan di Zurich," katanya ketika ditemubual secara langsung TV3 di Zurich,  sebentar tadi.

Sebelum ini, Faiz berhasrat memakai set persalinan lengkap baju Melayu yang ditaja beberapa pihak pada majlis anugerah bola sepak berprestij itu.

FIFA turut memberi kebenaran kepada Faiz selepas Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) membuat permohonan.

Mohd Faiz melakar sejarah bola sepak negara dan Asia selepas dinobatkan selaku pemenang Anugerah Puskas.

Jaringan ajaib berpunca daripada sepakan percuma yang melencong seperti 'banana kick' disifatkan 'melanggar hukum fizik' itu membolehkan penyerang berusia 30 tahun itu meraih anugerah jaringan terbaik itu pada Malam Anugerah FIFA di Zurich, Switzerland semalam.

Anugerah terbabit disampaikan legenda bola sepak Brazil, Ronaldo sekali gus menyaksikan kemenangan ini meletakkan Mohd Faiz sebaris dengan pemain ternama yang pernah merangkul anugerah terbabit seperti Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Neymar dan James Rodriguez.

Kemenangan ini juga menyaksikan bapa kepada dua cahaya mata itu mengecewakan hasrat bumi Amerika Selatan apabila mengetepikan dua pencabarnya, Marlone dari Brazil dan pemain wanita Venezuela, Daniuska Rodriguez.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...