TERKINI :

Monday, January 9, 2017

Abu As Siddiq : 7 Alasan kenapa Hj. Hadi tidak layak menjadi PM

Menjawab dengan alasan kenapa 7 Kelebihan Jika Tuan Guru Hj Abd Hadi Awang Jadi PM Malaysia perlu disanggah. (Nota yang dihitamkan)

1. TGHH andai menjadi PM adalah individu yg pertama yg jadi PM yg boleh jadi Imam solat. (Pasti kita akan tengok live solat Jumaat yg diimamkan oleh PM.

*NOTA:* DSAI & TS Muhyiddin antara Pemimpin politik yg mendahului Pemimpin lain dalam mengimamkan solat termasuk solat Jumaat.

2. TGHH fasih berbahasa Arab dan punya pengaruh yang baik dikalangan negara rantau Arab. (Contohnya kes Perang Teluk dahulu sehingga Saddam memanggil TGHH untuk meminta buah fikiran beliau dan terbaru krisis Syria peranan beliau diakui Kerajaan Turki). Ini boleh menarik para pelabur di sana bg datang melabur ke negara kita. Umum mengetahui negara-negara di barat menerima pelaburan yang sangat tinggi dari negara benua Arab.

*NOTA:* DSAI lebih dikenali oleh Pemimpin Timur Tengah dan boleh berbahasa Arab (kurang petah) walaupun terpaksa mengunakan jurubahasa. Memadai untuk seorang pemimpin. Apa yg penting idea dan matlamat penyatuan mengelakan konflek etnik dan agama masyarakat antarabangsa.

3. Ketika menjadi MB negeri Terengganu beliau adalah MB yg sukar ditumbangkan. Beliau tidak pernah memiliki sebarang rekod rasuah. (Sehingga UMNO terpaksa menggunakan pengundi luar atau pengundi hantu utk menjatuhkan kerajaan PAS di Terengganu sebagaimana yg pernah didedah oleh Datuk Husam Musa). Bahkan Tun Mahathir atas nasihat beberapa Tokoh UMNO Terengganu terpaksa menarik royalti minyak untuk mensabotaj pentadbiran beliau. Tetapi dengan hasil lain seperti keuntungan berganda TDM itu telah melonjakkan imej kerajaan negeri Terengganu yang dipimpin PAS.

*NOTA:* Sbb utama kerajaan pas Terengganu bertahan hanya setahun. Berharap apa yg telah ada di Terengganu. Tidak ada idea ekonomi utk rakyat. Mengasingkan rakyat yg tidak menyokong pas. Angkuh dalam pentadbiran.

4. Kehidupan beliau yang sangat sederhana menjadi bukti bahawa beliau pemimpin rakyat dan bukan pemimpin beberapa kerat. Lihat sahaja teratak kayu beliau di sebelah Masjid Rusila Marang.

*NOTA:* Akhlak ATGNA dan ATGFN tidak menjadi tauladan kepada TGHA. Sehingga sering bertukar kenderaan mewah. Termasuk anak menantu beliau serta orang2 kanan. Kepercayaan kpd wala' un sekeliling beliau telah merialisasi apa yg rakyat lihat sekarang ini.

Punca pengecai "list nama pilihan ulama" dalam Muktamar di Kuala Selangor. Hasilnya Parti Amanah. Beliau tidak menghormati keputusan jemaah dlm pas apatah lagi jemaah pakatan rakyat.

Teratak kayu dari luar dalaman istimewa termasuk kereta mewah peribadi termasuk keluarga. Jauh dari akhlak ATGNA & ATGFN.

5. Hubungan baik beliau dengan Sultan-Sultan Melayu di Malaysia akan menjadikan pentadbiran kerajaan lebih baik kerana Malaysia adalah negara Beraja yang bersistemkan Demokrasi Berparlimen.

*NOTA:* Hubungan baik terhadap ketua negara/negeri yakni Raja2 bukan alasan pentadbiran baik. Apa yg penting seseorang Pemimpin negara/negeri bijak berbelanja, cerdik cari wang tidak rasuah tidak mkn dedak dan senang didekati rakyat.

6. Corak kepemimpinan beliau yang tegas pada prinsip menjadikan beliau PM yang tak boleh dijual beli oleh mana-mana pihak. Ini terbukti terhadap ketegasan beliau terhadap parti DAP dalam pelbagai isu, termasuk isu Dokumen Negara Islam, Kes MB Selangor dan buku Hadarah Islamiyyah.

*NOTA:* Wala' terhadap perjuangan dan parti sangat bahaya jika pemimpin sangat berkuasa. Penyelewengan mudah berlaku seperti mana perdana menteri sekarang.

Keputusan jemaah adalah yg terbaik malah ianya saranan dalam Islam.

7. Faktor yang paling kuat juga ialah kerana beliau adalah Presiden sebuah parti yang mewakili sejuta ahli dan mula menerima sokongan pengundi Melayu Islam dari pelbagai parti yang lain hatta UMNO sekalipun. Dengan kempen politik matang dan sejahtera banyak pengundi UMNO dilihat mula meninggalkan sokongan kepada Najib dan memilih beliau. Parti PKR yang agak akrab dan mesra DAP dilihat kini sedang berpecah, Parti Bersatu terpalit pelbagai skandal walau masih baru dan PAN yg dilihat terlemah menerusi siri kempen mereka (melalui jumlah kehadiran) walau dibarisi oleh bekas-bekas pimpinan PAS yang tewas dalam pemilihan.

*NOTA:* Satu lagi pembohongan pas bila mana cuba menyembunyikan kerjasama erat pas umno. Kononnya ianya adalah politik bijak.

Hakikat sebenar sejuta ahli.kini telah berkurang, tiada permohonan baru. Demikian juga umno. Dua parti zaman dinasour penjajah ini tidak lagi relevance kpd rakyat.

Tuduhan terbabit skandal oleh pemimpin Amanah adalah satu lagi pembohongan seorang ustaz pas ini yg kononnya mereka pas lebih suci. Sehingga saman terhadap WSJ & SR masih tak mampu dirialisasikan krn tuduhan dedak 90 juta.

Pas sebenar telah hilang arah dan hanya menunggu tercipta sejarah kejatuhan di zaman Tgha ini.

Bangsa cina dan India telah pun hilang kepercayaan kpd pas. Sejarah menang paling bnyk kerusi pada pru13 iaitu 23 kerusi tidak mungkin tercapai lagi tanpa kerjasama pakatan harapan. Umno secara total memang sentiasa cari peluang memecah belahkan pembangkang. Lihat saja RUU355 hanya ritorik semata akhirnya umno mengambil alih atas nama kerajaan. Pas wajib tertipu lagi ketika peringatan ATGNA tidak diindah oleh tgha.

Oleh : Ust Abi Ahmad

Nota: Oleh Abu As Siddiq

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...