TERKINI :

Friday, April 1, 2016

Benarkah NAJIB merupakan PM paling hodoh & menyusahkan rakyat??Najib Razak mencatatkan sebagai seorang perdana menteri paling huduh dan menyusahkan rakyat di negara ini mungkin sehingga abad ini. Hari ini bukan sahaja rakyat Malaysia terpaksa memikir mengenainya, tetapi dunia lain juga memberi perhatian kepadanya.

Dunia jagi geger dengannya.

Semua benua memberi tumpuan kepada Najib dan menanti apakah kesudahannya nanti.

Najib bukan sahaja menarik pemerhati politik dalam negaranya, tetapi di luar juga. Dia menjadi seolah penggerak baru dunia.

Tengoklah laporan media massa dunia semua melapor dan memperkatakan hal Najib.

Kedudukan Najib hari ini juga boleh menyapu rekod cemerlang yang dicatat oleh bapaknya Razak Husein sebagai PM Malaysia yang ke-2.

Kenapa NAJIB suruh adiknya, bukan pemimpin Umno yang agih wang kepada jentera parti..??

Shahbudin Husin,

Tanpa menunggu lama, Nazir Razak akhirnya mengaku bahawa beliau diberi AS$7 juta atau kira-kira RM27.5 juta oleh abangnya, Najib sebelum pilihanraya umum 2013 lalu untuk diagih-agihkan kepada jentera parti.

"Saya andaikan dan percaya dengan niat baik bahawa dana itu adalah sumbangan politik yang sah.

"Saya tidak mempunyai sebarang pengetahuan bahawa dana itu mungkin berasal daripada sumber yang lain. Wang itu diagihkan sepenuhnya dan saya tidak menyimpannya walau sesen pun.

"Jumlah keseluruhannya dibayar dalam bentuk tunai kepada pelbagai penerima mengikut arahan Najib dan akaun berkenaan ditutup dengan baki sifar," demikian kata Nazir yang juga Pengerusi Kumpulan CIMB Bank.

Namun demikian, hari ini Nazir turut mengakui beliau tidak sepatutnya membantu abangnya mengagih-agihkan wang tersebut.

"Saya faham berdasarkan kemarahan orangramai, saya tidak sepatutnya berbuat demikian, " tulis Nazir lagi di Instagramnya.

Berikutan pendedahan The Wall Street Journal bahawa Najib memberikan wang kepada adiknya itu dan kemudian Nazir juga mengakuinya, beberapa persoalan kini sepatutnya ditimbulkan.

Siapa kata aku benci ULAMA & PAS... yang aku benci adalah......

Sumber : Blog Sysss


Ada yg tanya aku.. sebab apa benci sangat dgn Ulama dan PAS.. aku cakap, Mustahil aku benci Ulama dan PAS.. aku dibesarkan dalam tarbiyyah PAS.. yang aku benci adalah golongan Khawarij Modern yg merosakkan PAS.. aku sendiri dibesarkan dalam keluarga yg menjadi pendokong kuat PAS.. aku lahir dalam keluarga agamawan.. dikelilingi dengan Jilid2 dan kitab Fiqh dan Hadis.. 

Sekolah rendah aku, aku dihantar belajar ke Maahad di utara Perak.. tidak asing bagi aku, dari Masriiyah Pulau Pinang,Maahad ehya Al Sharif di Semanggol, Mahaad Ridwaniah teluk Medan,Tahzib dan Sekolah agama batu 8, Sekolah agama rakyat ini boleh dikatakan sekolah milik PAS sebelum ia diambil alih kerajaan.. 

SAR ini lah yg menjadi medan ceramah pemimpin2 PAS, kaset2 pengajian Haji Hadi , dan ceramah Almarhum ustaz Fadzil Noor berlegar dikalangan abang2 senior pondok.. setiap kali Ihtifal, Pemimpin2 PAS seperti almarhum Ustaz Fadzil Noor dan Haji Hadi sendiri dijemput merasmikan Majlis.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...