TERKINI :

Sunday, March 27, 2016

Penyokong bola sepak Kedah tolak 'salam perdamaian' Ahmad BashahNAMPAKNYA tugas berat menanti tampuk kepimpinan baharu Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA), dengan pelantikan Datuk Seri Ahmad Bashah Md. Hanipah sebagai Presiden.

Bukan sahaja perlu memastikan prestasi Kedah yang semakin baik dapat diteruskan, malah yang lebih penting adalah menawan semula hati penyokong, kerana mereka merupakan nadi penting kebangkitan skuad Kedah sejak kebelakangan ini.

Melihat reaksi di penyokong di akaun Facebook rasmi KFA, dapat disimpulkan bahawa banyak yang perlu dilakukan Ahmad Bashah. Read More >>

Husam Musa - NAJIB Letak jawatan atau tidak... siapa yang untung?


Kamal Koh -  Katalah kamu apa kamu nak kata, kami tetap sokong Presiden kita! Kamu faham tak apa itu walak? Kalau belum faham, pi mengaji lagi!

Dakwaan "DALANG", Ku Li mesti tampil dengan penjelasan...

Shahbudin Husin,

KU LI sewaktu bersama MAHATHIR & MUHYIDDIN suatu ketika dahulu
Berikutan tindakan Tengku Razaleigh Hamzah menandatangani Deklarasi Kelantan untuk  menyokong kepimpinan Najib Razak, bekas Perdana Menteri Tun Mahathir Mohamad mendakwa, Ahli Parlimen Gua Musang itulah dalang sebenar di sebalik usaha menyingkirkan Perdana Menteri sebelum ini melalui usul undi tidak percaya di Parlimen.

Katanya, disebabkan usaha itu kini tidak menjadi kenyataan, Tengku Razaleigh lalu mengubah pendiriannya.

Akhirnya dia yang cadang jatuhkan Najib, dia sokong Najib, kata Tun Mahathir.

Tentunya semua orang tertanya-tanya, benarkah dakwaan Tun Mahathir itu? 

Benarkan idea mengusulkan undi tidak percaya yang heboh diperkatakan tidak berapa lama dulu adalah merupakan cetusan daripada Tengku Razaleigh yang disampaikannya kepada Tun Mahathir?

Benarkah juga Tengku Razaleigh ada meminta Tun Mahathir pergi ke Sarawak untuk mendapatkan sokongan?

Sekiranya dakwaan ini tidak benar, adalah perlu bagi Tengku Razaleigh membuat penafian dengan segera mengenainya.

Jawapan sebenar mesti keluar daripada mulut Tengku Razaleigh sendiri, bukan daripada orang lain seperti Annuar Musa yang menyatakan dakwaan Tun Mahathir itu sebagai pembohongan.

Annuar Musa bukanlah dikenali sebagai orang Tengku Razaleigh dan hubungan mereka berdua juga tidaklah serapat mana, mungkin sekadar sesama Ahli Parlimen saja.

Kenapa Pas tak ambil peluang daripada krisis lawan?

 Abdul Hadi Awang
SHAH ALAM – Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengingatkan semua pihak bahawa parti Islam itu bukan parti yang mengangkut penyokong dan pengundi tanpa perhitungan.

Beliau akui ramai yang bertanya soalan sama ketika parti lawan dan kawan sedang menghadapi krisis.

“Mengapa Pas tidak mengambil peluang? Perlu difahami bahawa politik perlu kepada perhitungan yang amat teliti dan mendalam.

"Kepada ahli dan penyokong setia Pas, saya tegaskan bahawa politik yang berlandaskan Islam wajib berakhlak bagi mencapai kemenangan, bersama hikmah yang ada hidayah kerana politik kita ada perhitungan dosa dan pahala.

“Matlamatnya pula tidak menghalalkan cara dan bukan untuk berlumba menjadi pemimpin semata-mata atau memikul amanah menjadi peluang untuk mengambil kesempatan bagi diri dan kroni tetapi amanah menyelamatkan umat dunia dan akhirat,” katanya.

400,000 rakyat Malaysia masih menganggur

400,000 rakyat Malaysia masih menganggur

SERDANG – Kira-kira 400,000 rakyat di negara ini masih menganggur dan tidak mempunyai sebarang pekerjaan.

Jumlah itu direkodkan berdasarkan mereka yang mendaftar di laman portal Jobs Malaysia.

Ketua Pengarah Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia, Datuk Mohd Jeffrey Joakim berkata, bagaimanapun pihaknya akan mengusahakan bagi menempatkan sebahagian daripada mereka yang tidak bekerja di mana-mana industri yang menawarkan kerja kosong.

“Kadar pengangguran di negara ini adalah sebanyak 3.2 peratus, jumlahnya masih stabil dengan pertambahan peluang pekerjaan yang belum di sini," katanya.

Mohd Jeffrey berkata, cabaran wujud sama ada warga tempatan sanggup atau tidak menerima tawaran pekerjaan yang ditawar majikan.

Beliau dalam pada itu menggesa pihak majikan memberi tawaran gaji lebih baik supaya dapat menarik minat kepada mereka yang masih mencari kerja.

Nazir: Bon 1MDB dikendalikan dengan cara sangat luar biasa

Nazir-Razak_1mdb_600
PETALING JAYA: Pengerusi Kumpulan CIMB, Datuk Seri Nazir Razak menyuarakan keyakinan bahawa sesuatu ‘tidak kena’ berlaku terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Mstar Online semalam melaporkan, Nazir sebagai berkata, jumlah hutang 1MDB adalah jauh lebih banyak daripada modal asasnya.

“Pada tahun 2009, 1MDB menerbitkan RM5 bilion bon ke atas pasaran modal tetapi tidak banyak maklumat yang saya tahu mengenainya.

“Bon itu telah menunjukkan bahawa urusniaga tidak dinilai sewajarnya dan dikendalikan dengan cara yang sangat luar biasa.

“Oleh itu, pada tahun 2009, berdasarkan maklumat awam, saya berkata bahawa ada sesuatu yang tidak kena dalam 1MDB,” kata Nazir menjawab soalan peserta dalam sesi soal-jawab pada sebuah program perniagaan di sini, semalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...