TERKINI :

Wednesday, March 2, 2016

Najib perlu diundurkan sekarang, jika tunggu lagi 2 tahun pakai jahanam negara..!!

Oleh Mat Alishah

 

Kita ada lagi 2 tahun nak tunggu masa pilihanraya untuk menjatuhkan BN...
Sepanjang 2 tahun yang pegang kuasa ialah NAJIB...
Sepanjang 2 tahun NAJIB akan cuba memusatkan kuasa disekeling dia sahaja...
Semua intitusi NAJIB control untuk memperkukuhkan kuasa BN

Searang beebagai Undang2 dan Akta NAJIB telah luluskan di parlimen antaranya yang terbaru AKTA MKN yang mana beliau ada kuasa mengistiharkan darurat tanpa nasihat YDPA

Dengan tempoh masa 2 tahun NAJIB akan kuatkuasakan Undang2 yang ketat seperti akta mesin cetak, akta media sosial..bayangkan NAJIB kuatkuasakan MEDIA ONLINE kena register dengan kerajaan... FB disekat.. Whatsapp disekat seperti negara CHINA sana (al-maklomlah akrg NAJIB sentiasa pandang kenegara CHINA)...ruang demokrasi akan ditutup rapat...

Dengan masa 2 tahun NAJIB akan mencengkam kukunya dalam semua INTITUSI DALAM NEGARA...lihatlah sekarang apa sudah jadi dengan SPRM, JAB PEGUAM NEGARA, BANK NEGARA, POLIS, MAHKAMAH, KEMENTERIAN, SPR... serta sewaktu dengannya...

Mahathir benar mengenai NAJIB kali ini.... ini kalilah

oleh Demi Malaysia..

Saya adalah seorang pengkagum Mahathir. Beliau seorang yang berani. Di masa-masa krisis seperti sekarang ini, kita sebenarnya memerlukan lebih ramai orang-orang yang berani.

Walaupun sudah berumur 90 tahun tetapi Mahathir telah menyatakan kesanggupan beliau untuk didakwa dan dipenjara di dalam penentangan beliau terhadap regim Najib (dan Rosmah). Keberanian Mahathir mengalahkan kita yang muda.

Sebagai seorang ahli politik yang berpengalaman, Mahathir adalah seorang yang pintar, licik dan strategis di dalam menggunakan kedudukan dan kuasanya serta alat-alat negara untuk menundukkan musuh-musuh beliau khususnya ketika beliau menjawat jawatan Perdana Menteri.

Tetapi pada masa yang sama beliau juga seorang pemimpin yang punya wawasan jelas untuk negara-bangsa Malaysia yang dipimpinnya. Sama ada kita setuju atau tidak dengan wawasan dan jalan yang dipilih oleh Mahathir untuk merealisasikannya itu satu perkara yang lain.

Namun begitu rekod ketrampilan Mahathir sebagai seorang pemimpin yang hebat dan dikagumi dunia dirosakkan khususnya di mata ramai orang Melayu dengan tindakan beliau memecat Anwar Ibrahim melalui tuduhan yang sampai sekarang diragui kesahihannya.

Ketua Penerangan PAS Kena Belasah Kaw-Kaw Dengan Netizen bab 'Politik Matang PAS'

oleh Greenboc

Sebelum itu baca yang nie dulu....


'PAS tak hadir demo anti-Najib kerana politik matang'
Ketua Penerangan PAS Nasrudin Hassan hari ini membela Presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang memutuskan untuk tidak hadir dalam perhimpunan anti-Najib 27 Mac depan.

Nasrudin berkata, tindakan Abdul Hadi itu menepati kriteria budaya politik matang yang kini sedang diterajui PAS.

Katanya, PAS kini menjalankan politik berteraskan orientasi yang berasaskan prinsip dan dakwah yang menolak politik kebencian dan emosi.

Malah, beliau menjelaskan, PAS juga memilih kaedah demokrasi untuk menaikkan atau menjatuhkan seseorang pemimpin.

"PAS menolak budaya anarki. Perlu disedari semua bahawa politik PAS adalah untuk menyelamatkan ummah dengan Islam yang dijulang dan syariat yang diperjuangkan.

"Justeru itu, PAS tidak memusuhi individu sebaliknya apa yang dimusuhi PAS ialah ideologi, dasar dan sistem yang bertentangan dengan syariat Islam," kata Nasrudin dalam kenyataannya hari ini.

SELEPAS BN DITERBALIKKAN, UMNO SEPARUH TIANG PULA MUNCUL DI JOHOR

Shahbudin Husin, 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5f/UMNO_(Malaysia).svg/2000px-UMNO_(Malaysia).svg.png
Jika sebelum ini, sebagai tanda protes atas apa yang dipercayai sebagai ketidakadilan terhadap Muhyiddin Yassin, banyak lambang BN diterbalikkan di beberapa kawasan di Johor, kini penyokong-penyokong bekas Timbalan Perdana Menteri itu mula mengibarkan bendera UMNO separuh tiang pula.
 

Ia bukan saja sebagai tanda sokongan berterusan kepada Muhyiddin Yassin, malah juga membayangkan seolah-olah UMNO "sudah mati" di hati mereka. (SH 02/03/2016).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...