TERKINI :

Friday, February 12, 2016

Jadikah Husam dipecat atau digantung keahlian esok?

SEBUAH SALAM

Orang dalaman parti agama (Pas) yang rapat dengan Ibu Pejabat parti itu di Jalan Raja Laut semacam sudah dapat menduga apakah nasib bakal diterima bekas Naib Presiden Pas, Husam Musa esok.

Husam milik kekuatan sendiri.
Desas-desas kuat bertiup besok Pas akan membuat pengumum penting bersabit Husam Musa. Ada dua kemungkinan akan berlaku dan diterima Husam esok, sama ada dipecat daripada Pas atau tindakan digantung keahlian. Itulah yang diharap sesetengah orang Pas yang sudah skeptikal sangat dengan bekas "assoib" Allahyarham Tokguru Nik Abdul Aziz itu.

Setiausaha Agung Pas Takiyuddin Hassan sudah memberi "angin" dengan mengatakan Husam boleh dikenakan tindakan termasuk dengan bentuk tindakannya sekali. Suara Setiausaha Agung adalah suara dalaman parti?

Dikatakan ada tekanan dilakukan untuk mengenakan tindakan ke atas Husam. Ia dibuat oleh beberapa kalangan pimmpinan Pas Kelantan sendiri. Tindakan ke atas Husam menggunakan alasan ekoran beberapa kenyataan dikeluarkan bekas Exco kanan itu yang tidak menyeronokkan atau mencabar kreadibiliti kepimpinan dan pengurusan mereka.

Terbaru Husam telah mendesak bekas Timbalan Yang Dipertua Pas Kota Bharu yang kini menjabat jawatan Setiausaha Agung Takiyuddin Hassan dan Timbalan Pesuruhjaya I Pas Kelantan Mohd Amar Nik Abdullah, meletak jawatan sebagai tanggungjawab urutan kegagalkan Pas membawa bil  persendirian di Parlimen untuk meminda Akta 355 bagi membolehkan Hudud dilaksanakan.

MAT OH MAT, CERDIKLAH SIKIT MAT...

Shahbudin Husin, 

Baru sebentar tadi, Ahmad Maslan menulis di Twitternya memaklumkan bahawa beliau hari ini pergi ke menunaikan solat Jumaat di Masjid Wilayah Persekutuan adalah dengan berjalan kaki daripada pejabatnya di Menara Miti.

Sambil memuatnaik empat keping gambarnya sedang berjalan kaki itu, Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri itu juga berkata, ia adalah suatu riadah yang baik untuknya.

Mat oh Mat, apa dah jadi ni Mat? Kenapa sampai begitu sekali mahu menonjolkan diri?

Walaupun menyebut berjalan kakinya pergi dan balik menunaikan solat itu adalah riadah yang baik, tetapi bukankah hal-hal berkaitan ibadah dengan Tuhan ini tidak perlu ditunjuk-tunjuk dan diberitahu kepada orang lain?

Berjalan kaki atau merangkak sekali pun, biarlah ianya hanya urusan antara kita dengan Tuhan. 

Kenapa perlu diheboh-hebohkan, kalau bukan untuk menunjuk-nunjuk? 

Lagi pula, tidakkah menunjuk-nunjuk boleh mengurangkan pahala?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...