TERKINI :

Friday, December 2, 2016

NAJIB sebenarnya gerun dengan warga emas 92 tahun itu.

_Kenyataan Media_

*TUN MAHATHIR ORANG TUA DARI PEKAN RABU BAGAIKAN SEBUAH INSTITUSI POLITIK YANG DIGERUNI NAJIB DAN UMNO*.

1. Semalam 1 Nov 2016  Najib telah mengejutkan seluruh rakyat Malaysia bahawa *_seorang warga emas berusia 92 tahun sangat digeruni Najib_*.Kegerunan Najib kerana warga emas ini mempunyai pengaruh besar dan boleh menyebabkan *_Najib dan Umno hilang kuasa pada PRU14 nanti_*.

2. Serangan demi serangan terhadap warga emas 92 tahun ini mengisi sebahagian dari ucapan dasar Najib *_'Kleptokrasi'_* (Pencuritokrasi) sebagai Presiden Parti Umno.Tiada dari ucapan Najib yang bolih dibawa pulan olih perwakilan atau diambil pedoman olih rakyat dalam menghadapi hidup yang mencabar dan menyesak akibat dari beban hidup yang berpunca dari penyelewengan, pembaziran dan salah guna kuasa kerajaan Umno Bn.

Apa yang dihidangkan ialah maki hamun terhadap Tun M,Dap dan serta gabungan Pakatan Harapan.Persidangan Agung Umno kali ini juga mencipta sejarah baru apabila *_buat julung kalinya PAS terlepas dari serangan Umno,sebaliknya PAS buat pertama kali menerima pujian dari Presiden Parti Umno_*.

"Kini musuh baru Najib dan Umno ialah Tun Mahathir dan Parti-parti Pembangkang yang lain kecuali PAS.Malah *_'orang tua' di kaki Gunung Jerai suatu ketika dahulu inilah yang mengecutkan 'telor' Najib dan Umno_*.

Kata Najib, *_warga emas ini adalah antara empat (4) cabaran utama Umno"_*.

Serangan Najib itu menjadikan *_Tun Mahathir umpama sebuah institusi politik yang menggugat kedudukan Najib dan UmnoBn_*.

*'Otai Masih Berbisa'*

3. Belum pernah kedengaran sang penguasa yang amat berkuasa menggeruni seorang orang warga emas dengan maki hamun akibat daripada *_keberanian orang tua dari Pekan Rabu Alor Setar_* itu yang menolak Najib dan Umno kerana *_kebusukan rasuah curi 1MDB_*. Malah Najib yang berkuasa ini beritahu seluruh dunia bahawa *_warga emas Pekan Rabu berusia 92 tahun ini ancaman pada parti Umno yang menjadi tulang belakang kerajaan yang berkuasa_*.

"Saya hanya mampu tersenyum kerana *_tulang belakang kerajaan yang berkuasa kini sedang mereput akibat kekurangan 'zat'_*.

Seperti apa yang pernah diucapkan Tun Mahathir iaitu *_pemimpin melantik orang yang bodoh dan orang bodoh ini pula melantik orang yang lebih bodoh untuk kekal berkuasa_*.

4. Ucapan Najib telah dengan sendiri memperakui *_Umno sedang mengalami kelumpuhan dan kereputan sebaliknya Parti Bersatu yang diasaskan oleh Tun Mahathir kini bersama komponen pembangkang yang lain adalah satu 'Grand Coalition' yang mampu mencabar UmnoBn dan mengambil alih kuasa pada pru14 nanti_*.

*_"Jika kita duduk di dalam rumah kaca jangan membaling batu ke arah rumah orang lain"_*.

*_#UmnoMereput_*
*_#SelamatTinggalUmno_*
*_#SelamatkanMalaysia_*
*_#TakNakUmnoBn_*
*_#PakatanHarapanRakyat_*

*DATO' HJ MAHFUZ HJ OMAR*
Ahli Parlimen Pokok Sena
02.50pm Taman AlWalid Alor Setar
2 Dis 2016/2 Rabiulawal 1438H

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...