TERKINI :

Friday, December 2, 2016

Mahathir sudah lakukan kemuncak penderhakaan - Najib

Najib: Mahathir sudah melakukan kemuncak penderhakaan
Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak melaungkan kata-kata semangat semasa ucapan dasar pada majlis perasmian Perhimpunan Agung UMNO 2016 di Pusat Dagangan Dunia Putra hari ini. - Foto Bernama

KUALA  LUMPUR - Bekas Presiden Umno, Tun Dr Mahathir Mohamad telah melakukan kemuncak penderhakaan pada Umno, bangsa dan tanah airnya.

Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak menegaskan ini kerana sikap dan perilaku Mahathir kini yang secara jelas telah memperlihatkan sikap buruk berkenaan.

"Dr. Mahathir yang dulunya seorang negarawan terbilang, tapi kini sudah berpaling tadah terhadap parti yang pernah diterajuinya selama puluhan tahun.

"Sehingga tidak keterlaluan jika dikatakan, beliau yang pernah kita sanjung sebagai seorang tokoh dulu, kini, telah tergamak dan terlibat dalam perbuatan keji dan bersubahat pula dengan pihak DAP, perhimpunan haram Bersih, Parti Amanah Negara, PKR dan lebih teruk dari itu bersekongkol dengan musuh-musuh luar negara seperti Soros yang pernah dibenci dan disuruh kita benci sebagai penyangak mata wang.

"Hakikatnya, inilah dia satu bentuk kemuncak penderhakaan," katanya ketika memberi ucapan dasar presiden pada Persidangan Umno 2016 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, hari ini.

Dalam pada itu, mengulas mengenai kesetiaan kepada parti Najib berkata, beliau seorang yang setia terhadap Umno.

"Begitu juga harus barang diingat, yang berlaku di era pemerintahan Tun Abdullah Ahmad Badawi. Wala' dan Kesetiaan yang saya, Najib Razak berikan selaku Timbalan Presiden parti, kepada Pak Lah, bukan sahaja ke atas jasad atau tubuhnya, tetapi institusi yang dijunjung dan dipegang oleh beliau yakni sebagai Presiden parti Umno serta Perdana Menteri Malaysia," katanya.

Katanya, pastinya, wala' dan kesetiaan sepenuhnya juga wajib diterima oleh sesiapa pun kelak yang akan berada di puncak dan mengambil alih jawatan Presiden dan Perdana Menteri.

"Wala' dan kesetiaan dalam budaya serta alam Melayu serta agama kita adalah semangat se-pasukan dalam suatu saf yang kukuh lagi padu yang tidak terpisah daripada pemimpin dan ketuanya," katanya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...