TERKINI :

Saturday, December 31, 2016

Kepada PKR & PPBM, hadapilah saja PAS dalam PRU akan datang..

1. Satu perkara saja aku nak minta kepada Keadilan dan PPBM. Hadapi saja Pas dalam PRU akan datang. Usah difikir tentang pertandingan tiga penjuru sebab itu memang tidak dapat dielak lagi. Pas akan bertanding semua kerusi yang dia pernah bertanding untuk pastikan BN menang di kerusi itu. Pas bertanding untuk tolong BN, bukan untuk tewaskan BN.

2. Pas banyak jentera? Betulkah? Ini pengalaman aku. Pada tahun 2008, aku mewakili Pas utk parlimen Padang Besar. Ada tempat yang aku pergi, tiada seorang pun jentera kempen Pas. Pada hari mengundi, ada pusat mengundi yang tidak ada seorang pun petugas Pas. Aku malas nak cerita bagaimana aku redah hujan lebat bersama isteri untuk perkenal diri sebagai calon tanpa iringan jentera kempen Pas di perkampungan orang Cina.

3. Jentera Pas yang dikatakan banyak sebenarnya adalah orang Pas yang berkumpul di markas. Kumpul, sembang, makan roti mayat dan minum kopi. Jentera pasang bendera Pas memang banyak, tapi jentera kempen untuk bertemu pengundi dari rumah ke rumah, memang aku boleh katakan tidak ada.

4. Aku tulis begini untuk sedarkan Keadilan dan PPBM yang masih menyangka Pas ada jentera pilihanraya yang kuat. Aku katakan, jentera Pas tidak kuat sebab kalau kuat, tentulah parti berusia 65 tahun itu sudah boleh kalahkan BN dalam berbelas PRU yang disertainya.

5. Orang Pas jangan marah laaa...! Kalau hampa nak berasa kuat pun bukan salah. Silakan saja....!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...