TERKINI :

Friday, November 25, 2016

Kompom - Azmeer tinggalkanJuara Piala Malaysia Kedah demi keluarga


DESAS-desus mengenai perpindahan pertahanan Kedah, Azmeer Yusoff ke pasukan Liga Perdana Kuala Lumpur adalah benar apabila empunya diri mengesahkannya dan faktor utama dia berbuat demikian adalah kerana tidak sanggup lagi berjauhan dengan keluarga.

Jelasnya, berbulan berjauhan dengan keluarga bukan mudah untuknya atasi dan Ini faktor sebenar mengapa dia menolak tawaran dari Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) untuk terus bersama juara Piala Malaysia 2016 itu pada musim hadapan.

"Saya minta maaf kepada semua kerana tidak dapat menabur bakti lagi untuk Kedah. Keputusan saya ini betul-betul terpaksa. Bukan kerana wang ringgit dan juga bukan kerana nama. Jika kerana wang ringgit dan juga nama, saya akan pilih pasukan yang lebih besar.

Saya memilih Kuala Lumpur kerana saya tidak sanggup untuk bertemu dengan pasukan Kedah. Biarlah setahun saya tidak akan bertemu dengan pasukan kesayangan saya iaitu Kedah. Saya juga mendoakan agar tidak bertemu langsung dalam kejohanan Piala FA dan juga Piala Malaysia," katanya.

Azmeer turut mengucapkan jutaan terima kasih kepada Ketua Jurulatih, Tan Cheng Hoe kerana telah memberikan peluang untuk membarisi kesebelasan utama hampir semua perlawanan sepanjang musim ini.

Menurutnya, Cheng Hoe telah mengangkat dirinya dengan mengubah mentaliti dari seorang pemain ' kampung ' yang sebelum ini hanya tahu bermain ' long ball' sahaja.

"Jika semua jurulatih berperanan seperti Coach Tan, saya percaya dan tidak mustahil kancah bolasepak Malaysia akan lebih menarik untuk ditonton pada masa akan datang," katanya.

Dalam pada itu, Azmeer turut berharap kepada rakan-rakannya dalam pasukan Hijau Kuning terus istiqamah dalam menutup aurat.

"Kepada pemain-pemain yang sudah mula menutup aurat di dalam pasukan Kedah ketika bermain, saya doakan untuk diri saya dan anda terus istiqamah.

Jagalah solat, tutuplah aurat.

Percayalah, kita jaga perintah ALLAH, ALLAH akan jaga kita baik dalam padang mahupun di luar padang," katanya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...