TERKINI :

Monday, November 21, 2016

Apa hasil himpunan Bersih? GST, MINYAK serta NAJIB dah turun ke..!!!

APA HASIL HIMPUNAN BERSIH?

Ada kawan dalam grup wassap yang masih bersama parti lama dok perli "alhamdulillah hari ini GST dah mansuh, harga minyak dah turun, tol dah tak ada... semuanya kerana himpunan BERSIH 5..."

Ayat2 yang sama pernah digunakan oleh penyokong umno dan yang sewarna dengannya tapi kini dilontarkan oleh rakan bahalol (eh silap.... rakan tahaluf) mereka.

Tak guna berhimpun berdemo yang tiada hasil. Menyusahkan orang lain. Kedai2 terpaksa ditutup sehingga merugikan peniaga. Jalan2 ditutup sehingga menyusahkan pengguna. Akhlak tidak terjaga.

Aku cuma nak bagitau gini saja.

Ya.. Yaa... Yaaa... Yaaaa..... Betul selepas Himpunan Bersih 5 kemarin dulu tidak ada hasil. Dan memang matlamat himpunan tidak mengharapkan perubahan sekelip mata tapi percayalah desakan himpunan yang disertai orang ramai, insyaAllah akan ada perubahan.

Aku ambik contoh beberapa himpunan sebelum ini. Himpunan Mansuhkan ISA. Berapa ramai yang ditangkap, ditahan dan didakwa. Aku terlibat dalam membela aktivis2 Mansuhkan ISA yang didakwa di Mahkamah sehingga peringkat rayuan di Mahkamah Tinggi. Akhirnya apa?? Akhirnya ISA dimansuhkan. ISA tidak dimansuhkan sehari selepas demonstrasi tetapi ISA akhirnya dihapuskan juga.

Himpunan Membantah PPSMI. PPSMI tidak dimansuhkan sehari selepas demonstrasi tetapi akhirnya PPSMI tidak diteruskan.

Himpunan BERSIH sebelum2 ini juga berjaya mendesak pembaharuan pilihanraya, akhirnya dakwat kekal digunakan, pengundian awal dijalankan. Bukan sehari selepas demonstrasi tetapi ia berjaya mendesak perubahan.

Percayalah... Yang galak dok perli itu sebenarnya ketagih nak ikut berhimpun tapi akibat walak membabi buta tuli maka perli saja yang mampu.

Islam tidak membenarkan penganutnya menjadi BODOH sebab tu wahyu pertama diperintahkan supaya BACA!

Ikut pemimpin sehingga BODOH itu sebenarnya berkali2 BODOH.

Aku kesian.

Zulhazmi Shariff
21 November 2016

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...