TERKINI :

Friday, November 25, 2016

Antara 2 pilihan.. SERBAN atau HATI??

SERBAN atau HATI

PPBM, AMANAH, KEADILAN, dan DAP telah sepakat mengadakan persepakatan untuk melalui pilihanraya ke 14 ini nanti, dengan satu tujuan dan matlamat untuk merampas Putrajaya.

PAS (pucuk pimpinan tertinggi sebilangannya dan bukan ahli bawahan sebahagian besarnya) masih dengan polemik tidak akan menyertai blok PAKATAN HARAPAN kerana di dalam pakatan itu ada DAP.

PAS tidak akan bekerjasama dengan DAP kerana kononnya DAP menolak ISLAM.....itu adalah alasan utama PAS.

PAS akan bekerjasama dengan Barisan Nasional pada pilihanraya kali ini kerana ..... (ada yang kata sebab RM90 juta, ada yang kata selain RM90 juta itu akan dapat lagi selepas PRU nanti, apa pun itu adalah _hearsay_ di luar sana).

PAS agaknya "terlupa" bahawa di dalam Barisan Nasional ada sekutu yang bernama MCA, iaitu satu komponem Barisan Nasional yang dengan *JELAS dan TERANG* menolak *RUU355* tersebut.

Adakah *MCA* lebih mulia dari *DAP* di mata *PAS*, atau adakah *PAS* telah termakan budi sebanyak 90 juta kali dan ada jutaan lagi yang akan dapat selepas PRU nanti?.

*TETAPI* untuk menyalahkan organisasi parti yang berselindung di sebalik perkataan Islamik itu juga tidak adil, kerana yang membuat keputusan adalah YB Hadi Awang dan sebahagian yang telah merasa nikmat 90 juta itu.

YB Hadi Awang (maaf saya tidak akan sesekali memangil dia sebagai ULAMAK atau USTAZ atau Tuan Guru kerana sifat2 itu tidak ada pada YB Hadi Awang, seorang Ulamak atau USTAZ atau Tuan Guru tidak boleh *MENIPU dan BERBOHONG*), dari Amanat Haji Hadi, Bersih 3 dan terbaru persepakatan dengan BN telah berterusan mempermainkan ahli-ahli PAS yang sayangkan PAS atas alasan survival politik beliau dan bukan atas survival Islam.

YB Hadi Awang di masa Bersih 3 turun bersama rakyat di jalanan ( masa ni kemanisan 90 juta tu belum dapat ) untuk menuntut agar kerajaan sedia ada ini turun, tetapi di Bersih 4, 5 ( setelah mendapat 90 juta ) tidak turun dengan alasan haram menjatuhkan kerajaan yang ada.

Bukankah itu adalah satu pembohongan yang telah di lakukan oleh YB Hadi Awang kepada ahli-ahlinya demi survival politik beliau.

Jika Tuan Guru Nik Aziz masih hidup pasti allahyarham itu tidak bersetuju dengan tindakan YB Hadi Awang, kerana prinsip Tuan Guru Nik Aziz adalah *TIDAK AKAN SESEKALI* bekerjasama dengan Barisan Nasional sehingga bila-bila...apatah lagi bahawa MCA lebih teruk dari DAP.

Kepada ahli-ahli PAS yang sayangkan PAS dan masih menghormati Allahyarham Tuan Guru Nik Aziz, tinggalkanlah YB Hadi Awang yang telah melanggar wasiat Allahyarham Tuan Guru Nik Aziz (agar tidak sama sekali bekerjasama dengan Barisan Nasional).

Marilah bersama-sama dengan PAKATAN HARAPAN untuk masa hadapan anak cucu cicit kita yang akan mewarisi negara ini, tinggalkan lah YB Hadi Awang dan sekutunya demi keharmonian dan kestabilan negara ini.

SAJA NAK BAGITAU YB Hadi Awang merasa nikmat 90 juta itu, anda ahli bagaimana?.

*SHUKUR MOHAMAD*
(ahli *PPBM* seumur hidup)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...