TERKINI :

Thursday, November 10, 2016

Ahli PAS dilarang sertai Himpunan Haram Bersih 5 — Buletin Utama TV3

AHLI Parti Islam Se Malaysia, PAS dilarang sertai Himpunan Bersih 5 yang bakal diadakan di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur pada 19 November 2016 lapor media kawalan Barisan Nasional, BN (sebut Barang Naik) Buletin Utama TV3.

Semalam Buletin Utama TV3 laporkan Haram Umat Islam sertai Himpunan Bersih 5.

BACA — Haram umat Islam sertai Himpunan Bersih 5

Hari ini media pengampu Barisan Nasional itu menemuramah Ketua Penerangan PAS , Nasruddin Hassan Tantawi yang menegaskan bahawa keputusan PAS jelas bahawa parti itu tidak akan sertai Himpunan Bersih 5 maka ahli PAS juga mesti mematuhinya.


Apa mesej yang cuba disampaikan oleh TV3?

Kepada semua ahli PAS yang taat kepada pimpinan parti, janganlah sertai Himpunan Baju Kuning, Bersih 5, tetapi sertailah Himpunan Baju Merah yang diketuai oleh Ketua Umno Sungai Besar, Datuk Jamal Yunos atau lebih popular dengan panggilan Jamal Jamban.

Umat Islam wajib bersatu bersama-sama penyokong Baju Merah untuk pertahankan jawatan Najib Razak, pemimpin 'kleptokrasi'. Jika Najib dapat sokongan beliau boleh naikkan lagi harga barang, naikkan tol naikkan cukai GST. Rakyat belum mampos masih kuat untuk tanggung kenaikan harga.

Jangan lupa bawa batu bata, kayu bakau dan pinggan mangkuk untuk pukul diri sendiri sewaktu perhimpunan itu nanti. Mari turun ramai-ramai pada 19 November 2016 untuk sertai Himpunan Baju Merah, ramai-rama  jadi beruk.

Read more: http://www.milosuam.net/2016/11/ahli-pas-dilarang-sertai-himpunan.html#ixzz4PYlXl37A

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...