TERKINI :

Friday, October 21, 2016

Status PAHANG kekal cemey Liga Super - adakah musang berbulu ayam ??

KRONOLOGI KES KEDAH DITOLAK 3 MATA

3 Ogos 2016 – Perlawanan Liga Super di antara Kedah melawan Pahang di Alor Setar
13 Oktober 2016 – Pahang menghantar surat bantahan kepada FAM
19 Oktober 2016 – JK Tatatertib bersidang dan jatuhkan hukuman

P/s: tarikh asal perlawanan kedah vs pahang pada asalnya dijadualkan pada bulan Mei kemudian ditunda ke 3 Ogos 2016.

Persoalannya:-
Adakah status pemain yang digantung based on kepada jadual asal (tarikh asal sebelum game ditunda iaitu bulan May) atau pun based on kepada jadual baru selepasa ditunda (3 Ogos 2016)?

Status Rizal Ghazali:-
1) Ketika jadual asal menentang pahang pada bulan Mei - Rizal mengutip 3 kad kuning dan tidak layak diturunkan. Memandangkan game menetang Pahang ditunda ke tarikh baru pada 3 Ogos 2016, maka game Kedah seterusnya menentang Selangor Rizal tidak diturunkan.

2) Ketika jadual baru menentang Pahang pada 3 Ogos 2016, Rizal bebas dari penggantungan kad kuning. Hanya Liridon saja yg digantung selepas menerima kad merah ketika menentang Penang dalam perlawanan terdahulu.

Kekeliruan timbul kerana status pemain digantung bertindih dengan jadual baru perlawanan. Confused nak ikut status pada tarikh asal perlawanan atau pun tarikh baru perlawanan.

Persoalan yg kedua ialah, jawatankuasa pertandingan xdak hitam putih ka berhubung status pemain yg digantung kerana ini melibatkan game yg ditunda ke satu tarikh baru? Nak ikut status pada tarikh baru atau status pada tarikh asal sebelum game ditunda???

Persoalan yg ketiga, masa OTP meeting perkara ni tak dibincangkan ka? Apa peranan pegawai pasukan dan match comissioner dalam OTP meeting?

Persoalan yg keempat, dah 2 bulan lebih lepas perlawanan baru ada bantahan dari pasukan Pahang. Kalau x silap, bantahan boleh dibuat x lebih dari 48 jam selepas perlawanan.
Lagi satu, Pahang mengambil tempoh yg terlalu lama untuk mengemukakan bantahan kepada FAM. Mengapa tidak 2-3 hari selepas perlawanan. Adakah ada musang berbulu ayam dalam KFA???

Viral kan biaq fam dgn kebodohannya

No comments:





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...