TERKINI :

Wednesday, October 19, 2016

Pemimpin PAS yg berunding dgn UMNO mengenai RUU355 bila gagal AMANAH, PKR & DAP yg di persalahkan?

Pemimpin PAS yg berunding dgn UMNO mengenai RUU355 bila gagal orang lain yg di persalahkan? Memang perangai buruk.


KENYATAAN PJ PAS PERAK, RAZMAN ZAKARIA BODOH DAN BIADAD

Saya ingin merujuk kepada status di dalam FB PJ Pas Perak, Razman Zakaria. Apabila beliau menyatakan, sekiranya RUU Akta 355 yang ingin dibawa oleh MP Marang, Hadi Awang ditolak, maka yang paling gembira adalah Amanah, Keadilan dan Dap.

Bagaimana beliau boleh menyatakan Keadilan gembira sekiranya RUU Akta 355 itu ditolak? Apakah beliau tahu apa pendirian Keadilan dalam hal ini sedangkan sehingga kini RUU Akta 355 itu tidak dibaca malah dibahas pun lagi? Mengapa tersarangnya perangai buruk. syak wasangka dan busuk hati Razman? Inikah akhlak Islam yang kamu ingin tunjukkan? Apakah jika perjuangan kamu gagal atas kemungkinan disebabkan kelemahan pihak kamu maka ditudingkan kesalahan ke atas orang lain?

Mengapa kamu tidak mengherdik Umno yang seolah-olah mempermainkan kamu apabila Speaker mengatur susunan dari No. 4 kemudiannya ke bawah menjadikan No. 7 ? Mengapa Amanah, Keadilan dan Dap yang kamu sasarkan ? Speaker Dewan bukan dari Amanah, Keadilan mahu pun Dap.

Saya harap Razman berhenti dari bercakap secara bodoh dan biadap seperti itu. Kenyataannya itu menjelaskan lagi bahawa ketakutan kamu kepada bayang-bayang sendiri dan menunjukkan kamu juga tidak yakin bahawa RUU Akta 355 itu berjaya.

18 Oktober 2016
Pengarah Komunikasi
Keadilan Pahang

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...