TERKINI :

Thursday, September 22, 2016

Tahniah SYAZWAN, RIZAL & BAD atas panggilan untuk skuad Harimau Melaysia

PEMAIN lincah Kedah, Mohd Syazwan Zainon adalah antara lima muka baharu yang dipanggil pengendali skuad Harimau Malaysia, Datuk Ong Kim Swee untuk dua perlawanan persahabatan antarabangsa bulan depan.

Selain Mohd Syazwan, turut dipanggil menyertai kem yang bermula 27 September ini bagi perlawanan menentang Singapura dan Afghanistan ialah seorang lagi pemain Kedah, Mohd Rizal Mohd Ghazali, Mohd Fazrul Hazli Mohd Kadri (Perak), Muhammad Hadin Azman (Felda United) dan Ahmad Khuzaimi Pee (Melaka).

Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dalam kenyataan hari ini berkata kehadiran lima muka baharu itu adalah bagi menggantikan empat pemain yang digugurkan iaitu Brendan Gan dan Wan Zack Haikal Wan Nor (Kelantan), Mohammad Amer Saidin (JDT II) serta Khair Muhammad Jefri Jones (Melaka).

Selain itu, Kim Swee memutuskan untuk mengekalkan 20 pemain yang menyertai kem latihan ketika menentang Indonesia pada 6 Sept lepas, termasuk pemain Perak Nazirul Naim Che Hasim yang mengalami kecederaan ketika sesi latihan berkenaan.

"Saya menyenaraikan 25 pemain kali ini kerana kita bakal menghadapi dua perlawanan. Pemain baharu seperti Fazrul Hazli, Hadin, Khuzaimi, Rizal dan Syazwan mempunyai peluang membuktikan kemampuan mereka dalam dua perlawanan ini untuk tersenarai ke Piala AFF 2016.   

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...