TERKINI :

Saturday, September 10, 2016

PROJEK TAMAN TUGU:APAKAH NAJIB DAN ROSMAH SEBAGAI MAHARAJA MAHARANI LOUIS XVI MALAYSIA?

Kenyataan Media.

1.Tan Sri Azman Mokhtar boleh cakap la seolah-olah RM650 juta untuk projek taman Tugu tu macam kacang putih. Bukan duit dia atau duit bapa dia!. *Saya nak tanya Tan Sri Azman kalau dia ada duit dia nak belanja banyak tu ka buat taman Tugu?*.

2. *Apa yg lebih baik ,buat taman Tugu atau bina 7 ke 8 buah MRSM atau 7 ke 8 buah sekolah asrama penuh macam MCKK ,tempat dia belajar dulu!*.Anggaran bajet Taman Tugu  berjumlah RM650 juta.RM500 juta adalah daripada Khazanah Bhd.Ini hanya nak memperindahkan persekitaran Tugu Negara yang *tidak pun memberikan manfaat kepada tentera atau waris pahlawan negara yang masih hidup*.Yang mati telah berjasa pada negara. *Persoalannya bagaimana waris mereka yang masih hidup yang memerlukan perbelanjaan untuk teruskan kehidupan.Makan,pendidikan,perumahan,perubatan dan sebagainya*.

3.Saya terfikir bagaimana kalau RM650 juta digunakan sebagai *biasiswa untuk anak anak pahlawan negara?. Kalau buat MRSM boleh dpt dlm 7 atau 8 buah MRSM . Atau 1 politeknik . ATAU hospital di Lahad Datu atau Sarikei atau Menggatal atau Bau*.Yang mana lebih memberi manfaat kepada rakyat dan negara?.

4.Adakah PM sudah hilang rasionalnya?. Adakah ini kandungan didalam ETP PEMANDU atau RMK10 atau RMK11?. *Atau adakah ini jelmaan ilham Maharaja dan Maharani Louis XVI M'sia?*.Adakah ini taman Versailles Malaysia untuk *Najib dan Rosmah sebagai Maharaja dan Maharani Louis XVI Malaysia bersantai sebelum di guilotinekan rakyat melalui proses dan didalam PRU14?*.

5.Bersatulah semua membela rakyat dan menyelamatkan negara. *JOM  Bersatu Tolak LOUIS XVI Malaysia dan Maharaninya!*.

#BersatuTentangMusuhNegara
#BersatuSelamatkanMalaysia

*DATO'HJ MAHFUZ HJ OMAR*
Ahli Parlimen Pokok Sena
3.30pm Taman Al-Walid Alor Setar
10 Sept 2016/8 Zulhijah 1437H

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...