TERKINI :

Thursday, September 22, 2016

Mahfuz - Najib memalukan dan menghina Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agung.

Kenyataan Media

*NAJIB MEMALUKAN DAN MENGHINA SERI PADUKA BAGINDA YANG DI PERTUAN AGONG*

1. *Najib sudah tidak layak jadi Perdana Menteri Malaysia apabila membuat kenyataan yang menunjukkan fakta yang salah*.Bagaimana fakta tempat boleh jadi tidak betul dalam kenyataan PM Najib.Fakta berkaitan dengan sesuatu kejadian atau peristiwa yang berlaku tidak seharus salah, kerana ianya dilaporkan oleh media. *Peristiwa tidak pernah berbohong di mana tempat berlakunya peristiwa*.

2.Saya agak hairan *kenapa PM Najib begitu ghairah untuk mengeluarkan kenyataan berkaitan peristiwa pertemuan empat mata antara Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong dengan Tun Dr Mahathir yang di terima mengadap pada 15 Sept 2016*.Kalau pun tujuan kenyataan PM Najib untuk memperlekehkan Tun M tetapi tidak seharusnya menunjukan fakta yang salah.

3.Peristiwa pertemuan 4 mata tersebut berlaku di Istana Anak Bukit.Yang peliknya PM Najib dalam kenyataannya menyebut pertemuan tersebut berlaku di Istana Bukit Malut. *Kan berbeza antara Bukit Malut dengan Anak Bukit. Bukit Malut di Langkawi.Anak Bukit dalam kawasan Majlis Bandaraya Alor Setar.Bukit Malut dan Anak Bukit dipisahkan oleh laut.Nampak PM Najib pening dan melalut dengan Bukit Malut.Pasti Najib tidak layak sertai pertandingan kuiz*.

*NAJIB TAK LAYAK JADI PM DAN PESERTA KUIZ BETUL KE BOHONG?*

4.Begitu juga dengan fakta Deklarasi Rakyat yang dis ebut oleh Najib dalam kenyataannya sebagai Deklarasi PBBM. *Satu dunia tahu Deklarasi tersebut diusahakan oleh Gerakan Selamatkan Malaysia (GSM) yang diketuai oleh Tun M dan disertai oleh individu induvidu rakyat Malaysia dari pelbagai latar belakang*.Waktu itu PBBM pun belum tubuh lagi.Tan Sri Muhyidin,Datuk Seri.Mukhriz dan Datuk Shafie masih lagi Ahli Umno pada waktu pelancaran Deklarasi Rakyat.

5.Kenyataan PM Najib satu penghinaan pada TUANKU YDPA dengan menyatakan Tuanku Yang Di-Pertuan Agong tidak boleh mencampuri usaha yang lakukan olih PBBM dalam Deklarasi PBBM. *Kenyataan PM Najib seolah olah YDPA tak faham fakta sebenar antara Deklarasi Rakyat dengan Deklarasi PBBM.Najib meletakkan YDPA sama taraf dengan Ahli Parlimen Langkawi yang mentafsirkan MO1 adalah YDPA*.Pertemuan dan perbualan Saya dengan  *YDPA semasa berangkat ke majlis perkahwinan anak saya pada 17 Sept 2016 Komplek Inspin Alor Setar menunjukkan YDPA mempunyai pengetahuan sejarah dan ketajaman fikiran lebih tinggi dari PM Najib*.

6. *Najib perlu mohon maaf pada Tuanku YDPA atas penghinaannya dan Najib perlu sedari yang beliau sudah tidak layak menduduki kerusi Perdana Menteri malah nak jadi peserta Kuiz Betul ke Bohong? pun awal awal dah tersingkir*.Saya harap Najib tahu cara untuk mengundur diri sebagai PM sepertimana yang di lakukan oleh Tun Abdullah Badawi dan  Tun Mahathir.

#NajibLemahSejarah
#JanganHinaTuankuAgong
#SelamatkanMalaysia

*DATO'HJ MAHFUZ HJ OMAR*
Ahli Parlimen Pokok Sena
10.00am Taman AlWalid Alor Setar
22 Sept 2016/ 20 Zulhijah 1437H

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...