TERKINI :

Tuesday, September 20, 2016

Ahmad Maslan mengesahkan yang beliau memang tak cerdik

Nasib kau la mat maslan...

*AHMAD MASLAN MEMANG TAK CERDIK!!*

Ahmad Maslan kata isu skandal 1MDB bukan masalah besar dan tidak mencabar sepertimana beliau nak perjelaskan mengenai GST kepada keseluruhan rakyat jelata!!

Namun saya tak hairanlah kerana kenyataan ini keluar dari mulut Ahmad Maslan!! Beliau sesungguhnya amat tidak cerdik!!

*Laporan Jabatan Peguam Negara Amerika Syarikat (DOJ) yang telah membuktikan berbilion ringgit wang syarikat 1MDB dicuri dan disalahgunakan untuk beli hartanah mewah di California serta New York*, membeli pesawat peribadi, lukisan, berjudi, berfoya-foya dan menerbitkan filem lucah sehingga berita memalukan ini tersebar di seluruh dunia; si Ahmad Maslan kata ianya perkara kecil?!

*Hutang syarikat 1mdb dah melebihi paras RM52 bilion;* Ahmad Maslan kata bukan masalah besar?!

*Laporan PAC Parlimen mengesahkan duit 1MDB hilang RM20 bilion*; ahmad maslan kata ini bukan masalah kecil?!

Malahan *laporan Ketua Audit Negara juga mengesahkan dana syarikat 1MDB  hilang RM28 bilion*; ahmad maslan anggap ini sebagai isu remeh ke?!

*Pejabat Peguam Negara Switzerland kata mereka ada bukti RM16.8 bilion telah diselewengkan dari syarikat 1MDB*; itu bukan masalah besar?!

*Luxembourgh dan Singapura kata ada bukti salahlaku penyelewengan berbilion ringgit*; Ahmad Maslan anggap ini isu tidak besar?!

*Kerana isu penyelewangan 1mdb inilah hutang negara semakin bertambah*, hartanah utama tergadai dan duit-duit tabungan rakyat diambil seperti KWAP, KWSP, Tabung Haji dan Amanahraya terpaksa diguna oleh pihak kerajaan; Ahmad Maslan kata isu 1MDB sebagai masalah kecil?!

*Disebabkan oleh kes penyelewengan 1MDB juga menyebabkan GST terpaksa diperkenalkan dan kos sara hidup rakyat meningkat*; Ahmad Maslan kata ini masalah tidak besar?!

Banyak lagi keburukan yang telah memudaratkan negara disebabkan oleh isu skandal 1MDB ini Ahmad Maslan kata ini bukan masalah besar membawa erti kepada keseluruhan rakyat Malaysia bahawa Ahmad Maslan ini memang bangang, bodoh, sewel serta tidak waras!!

*DATO SRI KHAIRUDDIN ABU HASSAN*
19 Sept 2016

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...