TERKINI :

Sunday, August 7, 2016

Tidak perlu gusar dengan cercaan bahawa Amanah khadam DAP.

Oleh Mohd Sayuti Omar


Timbalan Presiden Amanah Salahuddin Ayub mengingatkan anggota partinya tidak perlu gusar dengan tuduhan dan cercaan bahawa Amanah adalah khadam kepada DAP. Katanya gelaran demikian bukan baharu, bahkan berlaku sejak lama dulu, masa Fadzil Noor dan Nik Aziz masih ada dan memimpin Pas lagi.

Tuduhan itu bukan sahaja dilemparkan kepada Amanah, tetapi Dr Mahathir yang kini galak berusaha menjatuhkan Najib Razak juga dituduh sebagai barua dan khadam kepada DAP.

Apa yang hendak saya ulas sebagai renungan di sini, apabila semua hal-hal buruk dicampakkan kepada DAP, dan DAP dijadikan modal untuk mengukuhkan kedudukan Najib oleh orang yang sokong Najib, maka jelas dan nyata kehebatan parti bernama DAP itu.

Serangan bertalu-talu kepada DAP menunjukkan parti itu hebat dan berpotensi. Dalam dunia politik cacian berlebihan itu memberi publisiti mengahkan sesebuah parti berkenaan.

Apabila DAP diperlakukan demikian, maka parti itu merupakan sebuah parti yang hebat.

Tengok parti-parti lain, seperti PKR, Parti Cinta Malaysia dan sebagainya tidak dicaci dan diburukkan seperti DAP kerana parti itu tidak punya potensi dan kehebatan seperti DAP.

Di sinilah kesilapan orang yang mencerca DAP untuk memburukkan orang lain, mereka telah salah dalam membaca sifar atau kali2 dalam politik. Trims.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...