TERKINI :

Wednesday, August 3, 2016

Sejenak pembentukan semula keluarga besar front pembangkang.. bersatu walaupun tak sama..!!

SEJENAK PEMBENTUKAN SEMULA KELUARGA BESAR FRONT PEMBANGKANG.

KHABAR berita partai baru Tun Mahathir Barisan Rakyat telah lahir di dunia politik kini. Bertambah besarlah keluarga pembangkang. Bertambah kuat jika kita membina empayarnya. Front pembangkang misti direalkan demi untuk kemenangan berpolitik. PAS-DAP-PKR-Amanah-Ikatan-Barisan Rakyat dan NGO-NGO hendaklah bersama. Masing-masing ketepikan sedikit perbezaan dan perbalahan. Politik Malaysia sesekali tidak boleh kesorangan. Jika terus mahu berdegil rakyat akan melihat kita sebagai politik "kera sumbang".

Demi kebahgiaan rakyat, pemimpin utama dari semua barisan oposisi misti berjiwa besar. Bersama perkurangkan jurang lebaran ideologi dan dasar. Mencari titik-titik persamaan, bukan mengacah-ngacah ketajaman perbezaan untuk bertikam lawan. Lemparkan minda berpaut egois, mari akur untuk bersama dalam perkara yang berbeza. Tidak wajar menggertak-gertak dengan acuan kita. Sebaliknya patut menyedari betapa baiknya mencetak acuan bersama.

Kehadiran wadah baru Tun Mahathir "Barisan Rakyat" ada hikmahnya. Seharusnya kita berfikir bagini. Bersama untuk menjadi pemantau elit penguasa memunggah kazanah negara. Mari bersatu perkukuhkan wadah bersama, lupakan sedikit jurang ketajaman perbezaan. Jangan biarkan barisan kita sentiasa porak peranda, kalau tidak UMNO-BN sentiasa senyum gembira.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...